Teknoloji

iPhone 15 Pro’nun titreşimli tuşları için yeni ipucu

apple iphone 15 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 15 Pro modellerinde fiziksel butonlardan vazgeçeceğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Tedarikçilere dayandırılan yeni bir haber, bu konudaki iddiaları biraz daha körükleyecek gibi görünüyor.

Apple’ın 2023 model Pro iPhone’larında “katı hâl” butonlar kullanacağı iddiasını Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo gündeme getirmişti. Kuo şirketin mekanik güç ve ses kontrol butonlarından vazgeçeceğini belirtmişti. Apple’ın bunu yapmasını mümkün kılabilecek şirketlerden birinin CEO’sunun açıklaması da, beklentileri kuvvetlendirecek türden.

Şirketinin finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Cirrus Logic CEO’su John Forsyth, 2023’ün ikinci yarısında kullanıma hazır hâle geleceğini belirtti. Bu bileşenin Apple’ın Taptic Engine adını taşıyan titreşim motorlarıyla bağlantılı olduğu şirketin hissedarlarına gönderilen bir mektupla doğrulanmıştı. Bütün bunlar Apple’ın iPhone 15 Pro’da “butonsuz” tasarımı tercih edeceğini gösteriyor.

iPhone 15 Pro 2023’ün eylül ayında tanıtılacak

Apple’ın fiziksel tuşlar yerine “katı hâl” tuşlara geçmesinde ana sebep telefonun suya dayanıklılığını artırmak olacak gibi görünüyor. Fiziksel butonların çıkarılmasıyla telefonun su sızıntısına karşı dayanıklılığının artırılması hedefleniyor.

Apple’ın iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerini büyük ihtimalle 2023’ün eylül ayında tanıtması bekleniyor. Dolayısıyla bu süreçte konuyla ilgili yeni haberler duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER