Teknoloji

iPhone 15 Pro ile daha hızlı 5G deneyimi geliyor

iphone 15 pro

Apple’ın yeni iPhone 15 Pro modeli, 5G bağlantısında önemli bir hız artışı sunabilir. 9to5Mac, SpeedSmart’ın verilerine göre, iPhone 15 Pro, önceki modeli iPhone 14 Pro’ya göre yüzde 24 daha hızlı indirme hızları sunacağını belirtti.

SpeedSmart’ın ABD’deki araştırmasına dayanan verileri gösteriyor ki en büyük hız artışı Verizon’un ağı üzerinde gerçekleşti. iPhone 14 Pro’da ortalama indirme hızı 195.83Mbps iken iPhone 15 Pro’da bu hız 243.06Mbps’a yükseldi. Diğer yandan T-Mobile’da iPhone 15 Pro, ortalama 5G indirme hızlarında en hızlı sonuçları verdi ve hızı iPhone 14 Pro’ya göre 300.92Mbps’a karşı 204.34Mbps oldu.

Ancak bu büyük değişime rağmen, yükleme hızları üç büyük operatörde hafif bir artış gösterdi. Bu iyileştirmenin nedeni muhtemelen iPhone 15 Pro ve Pro Max’in modeminin yükseltilmesiyle ilgilidir.

Apple, cihazların hangi tür modemleri kullandığını belirtmemiş olsa da SpeedSmart, Pro modellerin Qualcomm’un Snapdragon X70 modemini kullandığını iddia ediyor. Qualcomm, bu modemi “eşsiz veri hızları, kapsama ve gecikme” sunan bir ürün olarak tanıtıyor. Modem ayrıca, kısa dalga mmWave sinyalleri dahil olmak üzere 5G frekansları üzerinde bağlantısını iyileştirmesi gereken entegre bir yapay zeka işlemcisi ile birlikte gelir. Snapdragon X70 modem ayrıca Samsung’un Galaxy S23 serisinde de kullanılıyor.

Apple’ın kendi içinde 5G modemleri üzerinde çalıştığına dair söylentiler var, ancak şirket modem tedarik anlaşmasını 2026 yılına kadar uzattı, bu yüzden Apple’ın neler hazırladığını görmek için birkaç nesil daha beklememiz gerekebilir. iPhone 15 için ön siparişler şu anda alınmaya başlandı ve 22 Eylül’de kullanılabilir olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER