Teknoloji

iPhone 15 Pro serisi, tüm zamanların en yüksek depolama kapasitesine ulaşabilir

iphone 15 pro 2 tb

Apple, bir sonraki akıllı telefonu olan iPhone 15 Pro serisini duyurmaya hazırlanıyor ve internet alemi bu konuyla ilgili dedikodularla dolup taşıyor. Güney Koreli Naver blog kullanıcısı yeux1122, iPhone 15 Pro modellerinin en fazla 2TB depolama alanına sahip olabileceğini öne sürdü.

Bu iddianın yanı sıra, MacRumors da bir Weibo hesabında paylaşılan benzer bir bilgiyi keşfetti. Söz konusu hesap, Apple’ın 128 GB depolama seçeneğini iptal edeceğini ve iPhone 15 Pro modellerinin 256 GB depolama kapasitesiyle başlayacağını iddia etti.

Bu sızıntılar doğruysa, Apple’ın Pro modelleri için neden daha yüksek bir ücret planladığının da mantıklı bir açıklaması olacaktır. Yeni bir işlemci, titanyum çerçeve ve iPhone 15 Pro Max için söylentilere göre periskop lens ile birlikte Apple, önceki yıllardan farklı olarak, bu yıl dikkate değer değişiklikleri biraz daha yüksek fiyata sunmaya hazırlanıyor.

Yeni iPhone 15 Pro’nun Depolama Kapasitesi Ne Olacak?

Eğer Apple, temel model depolama kapasitesini iki katına çıkarıyorsa, iPhone 15 Pro’nun bir önceki sürümünden neden 100 veya 200 dolar daha pahalı olacağını anlamak zor olmayacaktır. Söylentilere göre beklenen depolama kapasiteleri şu şekilde:

  • 256GB
  • 512GB
  • 1TB 2
  • TB

Ne yazık ki, söylentiler standart iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin depolama kapasiteleri hakkında bir bilgi vermiyor. Bu telefonların da maksimum depolama kapasitesi 512GB’dan 1TB’ye çıkarılabilir, ancak Apple bu güncellemeyi bir sonraki yıla da saklıyor olabilir.

Şirketin bu modellere 48MP ana kamera eklemesi söz konusu olduğundan, daha fazla depolama alanı sunması da ideal olabilir. Ne var ki, depolama alanını artırmayı planlayan kullanıcılar, Pro modeline geçiş yapmayı düşünebilir. Yine de, çok büyük ihtimalle standart iPhone 15 modelleri, mevcut nesil ile aynı depolama kapasitelerine sahip olacaktır, yani 128 GB, 256 GB ve 512 GB seçeneklerini görmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER