Manşetler

Yeni iPhone 15 Plus, pil ömründe zirveye oturuyor

iphone 15 pil testi

Apple’ın cuma günü yurt dışında piyasaya sunduğu ve Türkiye’de de ön satışları başlayan iPhone 15 modellerinin ilk batarya test sonuçları geldi. Apple, 3nm A17 Pro çipin verimliliğini öne sürerken, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin lider olması bekleniyordu.

Gerçekten de Pro Max modeli, Mrwhosetheboss’un testlerinde önceki tüm iPhone modellerinin pil ömrünü geride bıraktı. Ancak asıl sürpriz, 15 Plus modelinin verimlilikte Pro Max’i bile geride bırakarak, 13 saatten fazla ekran süresiyle tüm zamanların en uzun iPhone batarya ömrü unvanını kazanması oldu.

iPhone 15 Plus’ta pil ömrü devrimi

Apple’ın teknik özellikler sayfası, sürekli ses ve video oynatma seanslarının süresine göre batarya ömrü sağlar. Apple’ın rakamlarına göre, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Plus’a kıyasla 25 saatlik video oynatma ömrü ile en uzun süreyi sağlıyor.

Ancak, ses oynatma söz konusu olduğunda, Max modeli 95 saatlik bir süreyi işaret ederken, Plus modeli 100 saatlik bir süreye ulaşıyor. Apple’ın numaraları, modeller arasında karşılaştırma yapmak için iyi bir referans sunsa da, genellikle video izlemek veya müzik çalmaktan daha zorlayıcı olan günlük telefon kullanımından gerçek dünya batarya ömrü sürelerini belirlemek zordur.

Mrwhosetheboss, güç tüketiminde yüksek seviyede olan TikTok videoları izleme, Zoom video sohbet, kamera da video kaydetme ve oyun oynamak gibi etkinliklerle daha gerçekçi bir günlük kullanım düzeni oluşturmayı deniyor. Telefon ekranı, batarya tükenene ve telefon kapana kadar açık kalıyor.

Yeni nesil telefonlar arasında iPhone 15 Pro, pili ilk önce tükenen telefon oldu. Ardından iPhone 15 geldi. 15 Pro, 9 saat 20 dakika dayandı. Standart iPhone 15 modeli ise yaklaşık bir yarım saat daha fazla, yani tam 10 saat süreyle ayakta durmayı başardı.

15 Pro Max, bir buçuk saat daha fazla batarya ömrüyle, toplamda 11 saat 41 dakika boyunca çalışarak diğer modelleri geride bırakmayı başardı. Ancak 15 Plus, aynı oranda neredeyse Max’in önüne geçti ve testte inanılmaz bir 13 saat 19 dakika süre ile çalışmayı başardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER