ManşetlerTeknoloji

iPhone 15’in pil döngüsü ile ilgili Apple’dan güncelleme

iphone 15 inceleme

Apple, iPhone 15 serisinin pil döngüsünü iki katına çıkardığını duyurdu. Şirket, en son iPhone modellerinin; iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, orijinal şarj kapasitelerinin %80’ini 1000 şarj döngüsünden sonra koruyabileceğini belirtti. Bu, Apple’ın önceki tahminlerinin iki katı bir süreyi ifade ediyor ve bu artış için herhangi bir donanım veya yazılım güncellemesi gerektirmiyor.

iPhone 15 Serisi ve pil ömründeki yenilik

Bu önemli gelişme, Avrupa Birliği’nin yakın zamanda uygulamaya koyacağı yeni enerji düzenlemelerine de uyum sağlıyor. 2025 Haziran’ından itibaren AB’de faaliyet gösteren akıllı telefon ve tablet üreticileri, cihazlarının enerji verimliliği, pil ömrü, toz ve suya karşı koruma ile kazara düşmelere karşı direnç gibi özelliklerine göre A’dan G’ye kadar bir derecelendirmeye tabi tutulacak. Pil ömrü kriteri, en az 800 şarj döngüsü sonrasında orijinal kapasitenin en az %80’inin korunmasını gerektiriyor, bu da Apple’ın cihazlarının uzun vadeli sağlığını yeniden test etme kararını açıklıyor.

Apple’ın açıklamasına göre, bu kapasite artışı, şirketin pil bileşenlerinde ve iOS güç yönetiminde yapılan sürekli iyileştirmelerin bir sonucu. Özel koşullar altında pilin 1000 kez şarj edilip boşaltılması ve yaygın kullanımları yansıtan bir dizi testin gerçekleştirilmesi, bu çarpıcı sonucu ortaya çıkardı.

Önceki (2023 öncesi) iPhone modelleri için, 500 şarj döngüsünden sonra orijinal kapasitenin %80’inin korunacağı tahmini şimdilik değişmeden kalıyor. Ancak Apple, eski modellerin tahminlerinin güncellenip güncellenmeyeceğini incelediğini belirtiyor.

İdeal pil ömrü için Apple, mümkün olduğunda telefonunuzu 16 ila 22 derece Celsius sıcaklıklar arasında tutmanızı öneriyor. Ayrıca, cihazınızı sıcak ortamlarda (35 derece Celsius üzeri) şarj etmekten veya bırakmaktan kaçınmanız ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan sakınmanız tavsiye ediliyor. Eski bir iPhone’u uzun süre saklayacaksanız, en iyi yöntem yarı şarjlı bırakmaktır.

Yakında, iOS ayarlarında telefonunuzun en önemli pil metriklerinden biri farklı bir bölüme taşınacak. iOS 17.4’ün beta sürümünde başlayarak, pil döngüsü sayısı Ayarlar > Genel > Hakkında‘dan daha mantıklı bir yere, Ayarlar > Pil altındaki Pil Sağlığı’na taşınacak. Apple, pil döngüsü sayımını geçen sonbaharda piyasaya sürülen iOS 17 ile mobil yazılımına eklemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER