Teknoloji

Hindistan’da üretilen iPhone 15’ler Apple’ın ilk gün stoklarında olacak

iphone 15 pro max

Apple iPhone 15 serisiyle birlikte Hindistan’da ürettiği cihazları için bir ilke imza atabilir. Bloomberg’in haberine göre, şirketin piyasaya sürdüğü ilk parti iPhone 15’lerin küçük bir kısmı Hindistan’dan gelecek. Apple 2017’den bu yana Hindistan’da iPhone üretse de, üretim genellikle cihaz duyurularından bir yıl sonra ivme kazanıyordu. Ancak bu sefer Hindistan’da üretilen az sayıda iPhone hem bu ülkede hem de diğer bölgelerde satışa sunulabilir.

Apple’ın bir numaralı üretim ortağı Foxconn’un Hindistan’da daha önceki yıllara kıyasla daha fazla iPhone 15 ürettiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu hamlenin Apple’ın ABD ve Çin arasındaki gerilim nedeniyle tedarik zincirini korumak için üretim sahalarını çeşitlendirme isteği doğrultusunda geldiği belirtiliyor. Çıkış gününde piyasaya sürülecek Hindistan üretimi iPhone’ların sayısını diğer ülkelerde üretilen bileşenlerin bulunabilirliğinin ve Foxconn’un üretim kapasitesini artırma derecesinin belirleyeceği belirtiliyor.

Apple, Hindistan’da Çin’e kıyasla az sayıda iPhone üretiyor. Bu ülkedeki üretim Çin’i genellikle 6 ila 9 ay geriden takip ediyordu. Ancak bu durum iPhone 14 serisiyle birlikte değişmiş; Foxconn ve Apple’ın diğer üretim ortağı Pegatron duyurunun yapıldığı ay içinde Hindistan’da iPhone 14 üretmeye başlamıştı. Apple zaman içinde iPhone üretiminin yüzde 25’ini Hindistan’da yapmayı planlıyor.

ABD ile Çin arasındaki son gerilimlerden Apple pek etkilenmedi. Zira Foxconn ve Apple’ın Çin’deki diğer tedarikçileri milyonlarca kişiye istihdam sağlıyor. Buna ek olarak, şirket Çin’in uygulamalarla ilgili yasalarına da karşı gelmiyor. Ancak Çin’in devlet memurlarının iPhone ve diğer yabancı markalı telefonları kullanmasına yasak getirmesi, Apple’ın canını sıkmıştı. Apple’ın en önemli pazarlarından biri olan Çin, şirketin gelirlerinde yüzde 19’luk bir paya sahip.

Apple iPhone 15 serisini bu akşam tanıtacak

Apple, iPhone 15 serisini bu akşam gözler önüne çıkaracak. Yeni iPhone’ların USB-C girişi, titanyum çerçeve ve daha ince ekran çerçevesi gibi yeniliklerle gelmesi bekleniyor. Yeni Apple Watch’lar ve AirPods’un da etkinlikte resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER