Teknoloji

iPhone 14 serisinde Touch ID bekleyenlere kötü haber

iphone 13

Apple’ın iPhone’larda sunmadığı veya sunmayacağı özellikler, en az sundukları kadar konuşuluyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun hazırladığı en son rapor da iPhone 14 serisinde bulunmayacak özelliklere odaklanıyor.

Tecrübeli analiste göre, Apple’ın bu yıl çıkaracağı yeni iPhone’larda periskop kamera ve ekrana entegre Touch ID sensör bulunmayacak. Uzun zum lensinin gelişi için 2023’ü işaret eden Kuo, ekrana entegre Touch ID’yi ise 2025’ten önce beklemiyor.

Apple’ın yeni iPhone’larını eylül ayında tanıtması öngörülüyor. Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı veya periskop kamera sunmayacak olan Apple’ın ekranı değiştirmesi, ana kamera sensörünü iyileştirmesi ve tabii ki işlemciyi yenilemesi bekleniyor.

Kuo daha önceki raporlarında Apple’ın sadece iPhone 14’ün Pro modellerinde A16 Bionic işlemciye yer verebileceğini belirtmişti. iPhone 14 ve 14 Max modellerinde ise mevcut modellerde olduğu gibi A15 Bionic işlemcinin bulunabileceği ifade edilmişti.

Apple’ın Pro olmayan modellerde 120 Hz yenileme hızına sahip ProMotion ekrana yer vermesi de beklenmiyor. Şirketin bu kararı ekran üreticisi BOE Display’ın üretim talebini karşılayamaması nedeniyle aldığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER