Teknoloji

Apple iPhone 14 serisinde uydu üzerinden iletişim desteği sunabilir

apple iphone 14 serisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bu hafta iPhone 13 için yeni renk seçenekleri çıkaracak. Ancak şirket iPhone 14 serisi için şimdiden çalışmaya başlamış durumda. Şirketin bu serinin üyelerinde farklı işlemciler kullanabileceği iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti.

Yeni telefonlarla ilgili söylentiler bununla sınırlı değil. Apple’ın serinin Pro modellerinde yeni tasarıma bağlı olarak daha uzun bir ekrana yer verebileceği söyleniyor. Uydu iletişimi desteği de yeni iPhone’larda sunulması beklenen özellikler arasında sayılıyor.

Apple’ın iPhone 14 serisinde “mini” modele yer vermeyeceği söylentisi daha iPhone 13 tanıtılmadan önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. 9to5Mac sitesinin kaynakları da bu iddiayı doğruluyor. iPhone 14’lerin D27 ve D28 kod numaralı modellerinde 6.1 ve 6.7 inç ekranlara yer vereceği söyleniyor. Bu da 5.4 inçlik mini modelinden vazgeçildiği anlamına geliyor.

Apple’ın mevcut iPhone 13 mini ve iPhone 13 modelleri iPhone 13 Pro ve Pro Max ile aynı ekran çözünürlüğüne sahip. Ancak iPhone 14 Pro modellerinde yeni tasarıma bağlı olarak ekranın boyunun uzayacağı söyleniyor.

Çip tarafında Apple’ın iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde farklı seçenekler sunacağı iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin iPhone 14’lerde A15 işlemciyi kullanmaya devam edeceği, Pro ve Pro Max modellerinde ise en yeni işlemcisine geçiş yapabileceğini belirtmek gerekiyor. Bu noktada A15 işlemcinin hâlihazırda iki farklı versiyonunun olduğunu da hatırlatmakta fayda var. iPhone 13 Pro modellerinde kullanılan A15’te ekstra bir GPU çekirdeği bulunuyor ve bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor.

iPhone 14 serisi için dikkat çekici bir diğer iddia ise uydu iletişimi desteği. Apple’ın uydu iletişimi desteği üstünde çalıştığına dair haberler, iPhone 13 serisinin tanıtımından kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu özellikler iPhone 13 serisinde sunulmasa da, şirketin uydu iletişimi üstündeki çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bu teknolojinin iPhone 14 serisinde kullanılıp kullanılmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin uydu üzerinden kısa mesaj göndermeyi mümkün kılacak prototipleri test ettiği söyleniyor. Bu sistemin şirket içindeki kod adının “Stewie” olduğu söyleniyor.

iPhone 14 serisi sonbaharda gözler önüne çıkacak. Bu tarih gelene kadar yeni iPhone’lar hakkında yeni bilgi ve iddiaların duyulması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER