Teknoloji

iPhone 14 serisi için kamera delikli ekran beklentisi artıyor

iphone 14 13

iPhone 14 serisinde kamera delikli ekran bulunacağı iddiası bir süredir etrafta dolaşıyor. Apple ürünleriyle ilgili öngörüleriyle tanınan gazeteci Mark Gurman da bu iddiayı destekleyen açıklamalarda bulundu. Tecrübeli gazeteci, “Power On” isimli podcast’inde Apple’ın 2022 itibarıyla bazı cihazlarından çentiği kaldırmasını beklediğini belirtti.

Apple’ın bu yıl M2 işlemciye ve yeni tasarıma sahip bir MacBook Pro’yu ve kablosuz şarj özellikli iPad Pro’yu duyurması da öngörüler arasında yer alıyor.

iPhone 14 serisinde ön kameranın ekran üzerindeki deliğe yerleştirilmesi durumunda Face ID sisteminin de ekranın altına yerleştirilmesi bekleniyor. Bir süredir bu teknoloji üzerinde çalışan Apple’ın sonbaharda yeni iPhone’lar ile duyuruyu yapabileceği belirtiliyor.

Gurman’a göre, Apple’ın M2 işlemcisi M1’den marjinal şekilde daha hızlı olacak. Sekiz çekirdekli CPU ve dokuz ya da on çekirdekli GPU barındırması beklenen yeni işlemcinin yeni Mac Pro’da ve Apple’ın ilk AR başlığında da kullanılması öngörülüyor.

Bu yıl beklenen Apple ürünleri arasında 5G işlemcili iPhone SE ve dayanıklı yeni Apple Watch da yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER