Teknoloji

Apple’ın yeni iPhone 14 telefonları daha pahalıya gelebilir

iphone 13 pro inceleme

Apple ile ilgili ürünler konusunda isabetli tahmin ve öngörüleriyle bilinen analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, yakında çıkacak olan iPhone 14’ü iPhone 13’ten daha pahalıya mal edebilir. Kuo, tüm iPhone 14 serisinin ortalama satış fiyatının, iPhone 13 serisine kıyasla yüzde 15 artabileceğini düşünüyor.

ABD fiyatlarını referans alırsak, standart iPhone 13 modeli 799 dolardan başlıyor, Pro ve Pro Max modelleri ise bu fiyatı sırasıyla 999 dolar ve 1.099 dolara satıyor. Kuo, bireysel cihazlar için fiyat tahminlerinden bahsetmese de, iPhone 14 serisinin (Pro modelleri dahil) ortalama satış fiyatının 1000 ila 1050 dolar arasında değişebileceğini düşünüyor. Kuo, ortalama fiyat artışını, potansiyel olarak daha pahalıya üretilebilecek iPhone Pro ve Pro Max’in yanı sıra daha yüksek sevkiyat oranına bağlıyor.

Haziran ayında Wedbush Securities analisti Dave Ives, The Sun‘a, küresel tedarik zincirini etkileyen fiyat artışları nedeniyle iPhone 14’ün iPhone 13’ten 100 dolardan daha pahalı olmasını beklediğini söyledi. Bu arada, Güney Koreli sızıntı kaynağı Lanzuk‘tan gelen bir dedikodu, Apple’ın baz iPhone 14’ü değil, yalnızca Pro modellerinin fiyatını artıracağını öne sürüyor.

Baz iPhone 14 modelinin geliştirilmiş bir 48 megapiksellik arka kamera ve otomatik odaklı bir selfie kamerası ile gelmesi beklenirken, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin yükseltmelerin çoğunu alacağı söylentileri var. Pro ve Pro Max, ön kamerayı barındıran çentik yerine, hap şeklindeki bir ekran deliğine sahip olabilir. Ayrıca yeni A16 çip ile donatılmış olarak gelebilir ve hep açık ekran desteği bulunabilir.

iPhone 13 Pro şu anda 29.999 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. iPhone 13 Pro Max ise 32.999 TL’lik başlangıç fiyatıyla satılıyor. Özellikle Pro modellere odaklanacağı öne sürülen fiyat artışı gerçekleşirse, iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri daha yüksek fiyata satılabilir.

SPONSOR BAĞLANTI: Amazon.com.tr’den iPhone 13 Pro satın alın

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER