Teknoloji

Apple, iPhone 14 sahiplerine Acil Durum SOS hizmetleri için ücretsiz ekstra bir yıl sunuyor

iphone 14 uydu acil durum sos

Apple, iPhone 14 sahiplerine özel bir jest yaparak, uydu destekli Acil Durum SOS güvenlik özelliğini bir yıl daha ücretsiz olarak sunmaya karar verdi. Bu, ücretsiz olarak sunulan hizmetin Kasım 2025’te hem iPhone 14 hem de iPhone 15 modelleri için aynı anda sona ereceği anlamına geliyor. Sonrasında bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin para ödemeleri gerekecek.

Acil Durum SOS özelliği, Wi-Fi veya düzenli cep telefonu sinyali olmayan bölgelerde, uydu bağlantısı üzerinden acil servislere ulaşmayı mümkün kılıyor. Apple, bu özelliğin dünya çapında hayat kurtardığını belirtiyor. Los Angeles’ta 122 metrelik bir uçurumdan düşen bir adamın kurtarılmasından, İtalya’nın Apenin Dağları’nda kaybolan yürüyüşçülerin bulunmasına kadar pek çok kurtarma hikayesi, bu özelliğin önemini vurguluyor.

Apple’ın bu adımı, Acil Durum SOS için ne kadarlık bir abonelik ücreti belirleyeceğine karar verme sürecini uzatıyor. Qualcomm’un Android için benzer bir uydu tabanlı acil servis girişimi, düşük ilgi nedeniyle başarısız oldu. Bu durum, Apple’a rekabet baskısı olmadan, bu özelliğe bir fiyat belirleme konusunda daha fazla zaman tanıyor.

Apple, yakın zamanda uydu üzerinden Yol Yardımı özelliğini de tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların, cep telefonu kapsama alanı dışında kaldıklarında, örneğin lastik patlaması gibi araç sorunlarıyla karşılaştıklarında AAA ile bağlantı kurmalarını sağlıyor.

Bu gelişmeler, Apple’ın sadece cihaz satışlarına değil, aynı zamanda hizmetler iş koluna da odaklandığını gösteriyor. Müşteri güvenliği ve rahatlığına verilen bu önem, şirketin pazar liderliğini pekiştiriyor ve tüketicilere, özellikle de iPhone 14 ve 15 sahiplerine, ek güvenlik ve huzur sağlıyor.

iPhone 14 ve 15 için uydu üzerinden Acil SOS hizmeti Türkiye’de aktif değil. Ancak yurt dışına çıkan Türkiye’deki iPhone kullanıcıları, hizmetin geçerli olduğu ülkelerde meydana gelebilecek olumsuz durumlarda bu hizmetten ücretsiz yararlanma imkanına sahip oluyorlar. Bu şekilde iki yıllık ücretsiz kullanımları da başlamış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER