Manşetler

Apple iPhone 14 Pro üretiminde talebi karşılayabilecek seviyeye geldi

iphone 15 pro fiyatı iphone 16
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone 14 Pro üretiminde nihayet talebi rahatlıkla karşılayacak seviyeye gelmiş gibi görünüyor. JP Morgan tarafından hazırlanan analiz, Pro ve Pro Max modellerinin üretimiyle talebin arasındaki makasın kapandığını gözler önüne seriyor.

Çin’de COVID salgınına bağlı olarak üretimde yaşanan problemler, 2022’nin sonlarında Apple’ı vurmuş ve şirket iPhone 14’ün Pro versiyonlarının üretiminde 15-20 milyonluk bir sapma yaşanabileceğini belirtmişti. Ancak hem yıl sonundaki yoğun talebin azalması hem de Çin’de fabrikaların yeniden tam kapasitede üretime dönülmesi sorunu ortadan kaldırmış gibi görünüyor.

Hâlihazırda Pro modellerin teslimat süreleri dünya genelinde 7 günün altına inmiş durumda. JP Morgan analistleri bunun üretimin talebi karşılayacak seviyeye gelmesinin bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

iPhone 14 serisindeki dört modelin dünya genelindeki ortalama teslimat süresi 4 gün civarında. Örneğin, ABD’de teslimatlar 5 günde gerçekleştiriliyor. Çin ve Avrupa’da ise bu süre 3 güne iniyor. Telefonların mağazalarda da rahatlıkla bulunabildiğini belirtmekte fayda var.

iPhone 14 Pro üretiminin tamamı Zhengzhou’da yapılıyor

Bunun Apple için iyi haber olduğu söylenebilir. Ancak iPhone 14 Pro modellerinin üretiminin tamamının geçtiğimiz aylarda adı sorunlarla gündeme gelen Zhengzhou fabrikasında yapıldığını hatırlatmakta fayda var. Dolayısıyla burada yaşanabilecek sorunlar yine üretim ve talep arasındaki dengeyi bozabilir.

İLGİLİ HABERLER