Teknoloji

Yeni iPhone 14 Pro veya Pro Max sahipleri üçüncü taraf kamera uygulamalarından şikayetçi

iphone 15 pro max

Cuma günü yurt dışında satışa sunulan ve Türkiye için de ön siparişleri açılan iPhone 14 Pro ve Pro Max‘in ilk sahipleri arasında tuhaf bir sorundan dolayı şikayette bulunanlar var. 9to5Mac‘in haberine göre, bazı kullanıcılar kontrolsüz lens hareketlerinin olduğunu rapor ediyor.

Kullanıcıların web üzerinde paylaştığı şikayetleri ve videolarında görüldüğü gibi, bazıları yeni iPhone 14 Pro veya Pro Max modellerinde Instagram, Snapchat veya TikTok gibi uygulamaların üçüncü taraf kameralarını açtıklarında kamera donanımlarının titrediğini ve hatta garip bir sesin çıktığını belirtiyor.

Apple odaklı videolar yayınlanan bir YouTube yapımcısı Luke Miani, Twitter’da iPhone 14 Pro Max kamerasının Snapchat kullanırken nasıl titrediğini ve fotoğrafı tamamen bulanık hâle getirdiğini gösteren bir video yayınladı. Ayrıca lensten gelen ve kulağa gerçekten hoş gelmeyen bir vızıltı veya tıkırtı sesini de net bir şekilde duyabilirsiniz.

Şimdiye kadar, bu hatanın iPhone’un Kamera uygulamasını etkilediğine dair bir şikayet görülmedi. Bu da sorunun Apple’ın donanımından ziyade üçüncü taraf uygulama yazılımıyla ilgili olduğu anlamına gelebilir. Instagram, Snapchat ve TikTok’un özellikle iPhone 14 Pro için bir güncelleme göndermesi gerekebilir.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunda bunu ilgili haberlerimizde aktarmaya devam edeceğiz.

iPhone 14 Pro ve Pro Max özellikleri

Her iki model de iPhone’u deneyimlemenin yenilikçi bir yolunu sunan yeni Dynamic Island tasarımına ve Hep Açık ekrana sahip. Gücünü bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip olan A16 Bionic’ten alan iPhone 14 Pro, pro kamera sistemini yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni sistemde iPhone’da ilk kez sunulan ve bir dört pikselli sensöre sahip 48 MP Ana kamera ve loş ışıkta çekilen fotoğrafları çarpıcı bir şekilde iyileştiren geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine bulunuyor. Bu çığır açıcı ilerlemeler iPhone’u gündelik görevlerde, yaratıcı projelerde ve şimdi uydu üzerinden Acil SOS ve Trafik Kazası Algılama gibi özelliklerle acil durumlarda bile vazgeçilmez hale getiriyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max dört yeni göz alıcı renk seçeceğiyle sunuluyor: koyu mor, gümüş rengi, altın rengi ve uzay siyahı.

“Müşterilerimiz iPhone’larına her gün güveniyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile diğer tüm iPhone’lardan daha fazla geliştirme sunuyoruz. iPhone 14 Pro, sıradan kullanıcılardan profesyonellere kadar her kullanıcıya en iyi fotoğraflarını ve videolarını çekmelerini sağlayan bir kamera sisteminin yanı sıra Hep Açık ekran ve Dynamic Island gibi yenilikçi yeni teknolojiler sunuyor” diyen Apple Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “Çığır açıcı güvenlik özellikleri kullanıcılara en çok ihtiyaç duydukları anda yardımcı olarak daha da fazla güvenlik sağlıyor. Ayrıca olağanüstü güçlü ve etkili A16 Bionic çip ve tüm gün süren pil ömrüyle, bu şimdiye kadarki en iyi iPhone.”

İLGİLİ HABERLER