Teknoloji

iPhone 14 Pro’nun gördüğü ilgi TSMC’ye yaradı

iphone 16 pro iphone 14 pro ön inceleme

Apple’ın yeni iPhone’larının özellikle iPhone 14 Pro modellerinin gördüğü ilgi, bu telefonların işlemcisini üreten TSMC’nin de yüzünü güldürdü. Bu sayede çip endüstrisinin genelinin yavaşlama beklediği bir ortamda TSMC beklentileri aşmayı başardı.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan TSMC, gelirlerini yüzde 48 oranında artırarak 19.4 milyar dolara çıkardı. Bloomberg tüm çip üreticilerinin envanterlerini büyütmek için çalıştığına ve veri merkezleri tarafından verilen siparişlerin de piyasayı kızıştırdığına dikkat çekti.

TSMC’nin başarısı, sektörün geri kalanına da yaramış gibi görünüyor. Yatırımcıların ciddi darboğaz beklentisine rağmen, TSMC’nin performansının ardından çip endüstrisinin geri kalanının da 2023’ün ikinci yarısı itibarıyla yeniden büyümeye başlaması öngörülüyor.

TSMC’nin performansının perde arkasına bakıldığında ise Apple’ın iPhone 14 serisinde kullandığı çipleri çeşitlendirmesi ve iPhone 14 Pro modellerinin gördüğü ilgi etkili olmuşa benziyor.

Apple iPhone 14 ve 14 Plus modellerinde geçtiğimiz yıl çıkardığı iPhone’larda kullandığı A15 Bionic işlemcisine yer vermişti. Daha fazla ilgi gören iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri ise A16 Bionic işlemciyle geliyor. Cupertino merkezli şirketin bu tercihi, TSMC’nin sektörün kalanının aksine büyümesine de ciddi anlamda katkı sağladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER