Teknoloji

iPhone 14 serisi için dikkat çeken ekran iddiası

apple iphone 14 pro

iPhone 14 serisiyle ilgili haberler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Kısa süre önce Apple’ın iPhone 14 Pro modellerinde çentik yerine çift delikli bir ekran çözümünü tercih edeceği görülmüştü. Bu deliklerden birinin telefonun ön kamerasının diğerinin de Face ID sistemine ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Apple şimdiye kadar sadece Pro modellerinde 120 Hz ProMotion ekrana yer vermişti. Bu yıl ise iPhone 14 serisinin tüm modellerinin ProMotion ekran ve 6 GB RAM ile geleceği öne sürülmüştü. Ancak ekran analisti Ross Young tarafından hazırlanan yeni bir rapor ise farklı bir durumu işaret ediyor.

Young’a göre, 120 Hz ProMotion ekran özelliği Pro ve Pro Max modellere özgü kalmaya devam edecek. Apple’ın iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin OLED ekranlarını Çinli BOE’den alacağı belirtilirken; BOE’nin ProMotion teknolojisini mümkün kılan LTPO OLED panellerin üretimi konusunda tecrübesiz olması nedeniyle Apple’ın böyle bir karar aldığı söyleniyor. Şirketin Pro olmayan modeller için ProMotion ekran desteğini 2023’e bıraktığı konuşuluyor.

Apple, iPhone 13 Pro modellerinde kullandığı LTPO OLED ekranları Samsung’dan tedarik ediyor. Daha önce çıkan bir haberde Apple’ın LG’den de LPTO ekran alabileceği ve ProMotion desteğinin daha fazla telefonda sunulacağı öne sürülmüştü. Ancak son haber, farklı bir durumu gösteriyor.

iPhone 14 Pro modellerinde ana kamera çözünürlüğünün 48 megapiksele çıkacağı söyleniyor. iPhone 13’lerde 12 megapiksel ana kamera bulunuyor. Şirketin iPhone 14’lerde A16 Bionic işlemciye yer vermesi de beklenen özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER