Teknoloji

iPhone 14 Pro modelleri için yeni ekran iddiası

iphone 14 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mevcut iPhone modellerinin üretiminde sıkıntılar yaşayan Apple, bir taraftan da önümüzdeki yılın modelleri için hazırlık yapıyor. The Elec sitesinin haberine göre, iPhone 14 serisinin Pro modellerinde ön kamera ekranın üstündeki deliğe yerleştirilecek. Bu delik 48 megapiksel çözünürlüklü sensöre ev sahipliği yapacak.

iPhone 14 Pro’nun 6.06 inç büyüklüğünde ekrana sahip olması bekleniyor. Pro Max’te ise ekran büyüklüğünün 6.7 inç olacağı söyleniyor. 120 Hz LTPO OLED panellerin üretiminin LG Display tarafından gerçekleştirileceği de haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Pro olmayan iPhone 14’lerin de 6.06 inç ve 6.7 inç ekranlarla geleceği söyleniyor. BOE tarafından üretilecek bu panellerin yine çentikli olacağı belirtiliyor. LTPO ekran ve 120 Hz yenileme hızı gibi özelliklerin sadece Pro modellere özgü olması bekleniyor.

iPhone 14 Pro modelleri için LTPO panelleri LG Display’den alacak olan Apple’ın iPhone 15 serisinde BOE’den de LTPO tedarik edebileceği söyleniyor. Şirketin 2022’de mevcut modelle aynı tasarıma sahip ancak 5G desteğiyle yenilenmiş iPhone SE’yi tanıtması da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER