Teknoloji

iPhone 14 Pro Max yılın ilk yarısının en çok satan telefonu oldu

a101 1 haziran 2023 iphone 14 pro max

Apple’ın 2021 model iPhone’ları içinde en çok satan model iPhone 13 olurken, iPhone 14 serisinde tam tersi bir durum söz konusu. Yeni bir pazar inceleme raporu, 2022 model iPhone’lar arasında en çok satan modelin iPhone 14 Pro Max olduğunu ve bu durumun değişmediğini gözler önüne seriyor. Bu trendin sadece iPhone 14 serisinin çıkış dönemiyle kalmaması ayrıca dikkat çekiyor. 2023’ün ilk yarısına ait rakamlar incelendiğinde 14 Pro Max’in en çok satan model olma kimliğini koruduğu görülüyor. Söz konusu durumun akıllı telefon pazarının geneli için geçerli olduğunu ve 14 Pro Max’in pazarın zirvesinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Uzun yıllardır standart model iPhone ailelerinin en çok satan modeli olmuştu. Özellikle standart kullanıcılar için en gelişmiş iPhone’a sahip olmaktan ziyade bir iPhone’a sahip olma fikri öne çıkmıştı. Bu da iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 gibi modelleri serilerinin en çok ilgi gören telefonu hâline getirmişti. Ancak iPhone 14 serisiyle birlikte bu durum değişti.

Omdia tarafından hazırlanan raporda konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Ocak-Haziran döneminde Apple, 26.5 milyon iPhone 14 Pro Max sattı. Bu da cihazı yılın ilk altı ayın en çok satan akıllı telefonu yaptı. Pro Max’i 21 milyon satışla iPhone 14 Pro takip etti. İlk dördü tamamlayan diğer iki cihaz da Apple tarafından üretildi. iPhone 14 16.5 milyon, iPhone 13 ise 15.5 milyon satışla ilk altı ayı tamamladı.”

iPhone’lardakine benzer bir trendin Android tarafında da görüldüğünü söylemek gerekiyor. Artan enflasyona ve ekonomik sıkıntılara rağmen, müşteriler telefon tercihini giriş segmenti ve orta sınıf cihazlar yerine premium cihazlardan yana kullanıyor.

iPhone 14 Pro Max bayrağı iPhone 15 Pro Max’e devredebilir mi?

iPhone 14 Pro Max’in gördüğü bu ilgiyi takipçisi iPhone 15 Pro Max sürdürebilir mi? Analist Ming-Chi Kuo, bu soruya “Evet” cevabını veriyor. Tecrübeli analiste göre, periskop lensin varlığı sayesinde iPhone 15 ailesinin en çok ilgi gören modeli de iPhone 15 Pro Max olacak. Fiyat artışının da iPhone 15 Pro Max’in başarısını etkilemeyeyeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER