Teknoloji

iPhone 14 Pro Max parçalarına ayrıldı

iphone 14 pro max

Geçtiğimiz hafta tanıtılan iPhone 14 serisi, ön sipariş veren bazı kullanıcılarla buluşmaya başlamış durumda. Akıllı telefonlar bazı ülkelerde önümüzdeki hafta itibarıyla raflardaki yerini alacak. iPhone 14 serisinin üyeleri iPhone 13 serisinden pek farklı görünmese de, parçalarına ayrılan iPhone 14 Pro Max perde arkasında pek çok şeyin değiştiğini gösteriyor.

14 Pro Max, PBKreviews YouTube kanalı tarafından parçalarına ayrıldı. Videoya bakıldığında telefonun, en azından bazı parçalarının, kolay tamir edilebilir olduğu görülüyor. Parçalarına ayrılan cihaz ABD’de satış amacıyla üretildiği için fiziksel SIM kart tepsisi bulunmuyor. Bu da telefondan çıkarılan ilk parçanın ekran olması anlamına geliyor.

Metal plaka ile çeşitli kabloların iki katmanlı ana karta tutturulması sağlanıyor. Bu metal plaka aynı zamanda sıcaklık dağıtıcısı işlevi görüyor. Bunu çıkarttıktan sonra ekran ve pilin çıkarılması aşaması başlıyor. Dolayısıyla ekran ve pil tamirlerinin kolay olacağı söylenebilir.

Kameralara ulaşmak içinse birkaç bileşeni daha çıkarmak gerekiyor. Video, akıllı telefonun yeni ön kamerasının optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Apple iPhone’un ön kamerasına ilk kez otomatik odaklama desteği eklediğini açıklasa da, optik görüntü sabitlemenin varlığından bahsetmemişti. Şirket “otomatik görüntü sabitleme” tanımlamasını kullanmayı tercih etmişti.

Ne olduğu anlaşılamayan gizemli bileşenin uydu üzerinden yardım istemeyi sağlayan Emergency SOS özelliğiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Bu bileşen ana kartta ciddi bir yer kaplıyor. iPhone 14 Pro Max selefi iPhone 13 Pro Max ile hemen hemen aynı boyutlarda olduğu için şirketin bu parçayı yerleştirmek adına ciddi bir efor sarf ettiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER