Teknoloji

iPhone 14 Pro Max iPhone 13 Pro Max’ten daha fazla ilgi görüyor

iphone 15 pro max

Apple’ın en yeni iPhone’ları geçtiğimiz hafta tanıtılmış ve yine geçtiğimiz hafta itibarıyla ön siparişe çıkmıştı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 serisi için verilen ön siparişleri değerlendirdiği bir raporu paylaştı. Söz konusu rapor, iPhone 14 Pro Max’e olan ilginin 13 Pro Max’e olan ilgiden daha fazla olduğunu gösteriyor. iPhone 14 Pro’ya olan ilginin ise iPhone 13 Pro ile aynı seviyede olduğu görülüyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’a yönelik ilk talebin ise pek de iyi olmadığı anlaşılıyor.

Ancak burada Apple için olumsuz bir tablo olmadığını belirtmek gerekiyor. Pro ve Pro Max modellerine olan ilginin artması, iPhone’ların ortalama satış fiyatını artırıyor. Bu da şirketin kasasına girecek paranın da artacağı anlamına geliyor. Kuo, yeni iPhone’lar için verilen siparişlerin yüzde 45’lik kısmını iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın oluşturduğunu belirtti.

iPhone 14 Plus’a olan ilginin iPhone 13 mini’ye olan ilgiye kıyasla düşük kalması dikkat çekiyor. Apple “mini” iPhone modellerinden düşük talep nedeniyle vazgeçmişti. Ancak mevcut tablo, iPhone 14 Plus’a olan ilginin iPhone SE’nin de altında kalması dikkat çekiyor.

iPone 14 ve iPhone 14 Plus’a olan ilginin Pro ve Pro Max’in altında kalmasının teslimat sürelerine yansıması bekleniyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın teslimat sürelerinin aşağıya çekilmesi öngörülüyor. Pro ve Pro Max modellerinde ise ön sipariş döneminin ardından gelen satışların teslimat süresini etkileyeceği belirtiliyor.

iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max 16 Eylül itibarıyla bazı ülkelerde raflarda olacak. Apple’ın yeni telefonları Türkiye’de 16 Eylül itibarıyla ön siparişe açılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER