Eğlence

iPhone 14 Pro yeni nesil HipHop sanatçılarına ilham kaynağı oluyor

iphone 14 pro apple music

iPhone, genç neslin yaratıcılarına eşsiz bir biçimde kendilerini ifade etme şansı sunuyor. Apple’ın belirttiğine göre, Türkiye’nin son dönemde öne çıkan HipHop sanatçıları, iPhone 14 Pro ile hikayelerini aktarma konusunda yeni bir özgürlüğe kavuştu.

Apple, “Anlatacak Bir Hikayem var” isimli bir projede, genç HipHop sanatçılarının iPhone ile çekilmiş müzik videolarını yayınladı. Bu çalışma, Türkiye’nin HipHop kültürünü desteklemek amacıyla hayata geçirildi. Yalçın Birol’un “Önce Sen Dinle” platformu üzerinden davet ettiği HipHop sanatçılarının parçaları, İstanbul Teknik Üniversitesi Miam İleri Müzik Araştırmalar Merkezi’nin desteğiyle Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses teknolojisi ile kaydedildi. Bu projede yer alan 5 yeni HipHop parçası, Apple Music üzerinde ön plana çıkarılacak.

iPhone 14 Pro ile çekim yapan HipHop sanatçılarından yorumlar

“Önce Sen Dinle” platformunun çatısı altında bir araya gelen MC’ler, Beatmaker’lar ve yönetmenler, genç yetenekleri keşfetti. Sonrasında gençler, Türkiye’nin ilk Uzamsal Ses ve HipHop Atölyesi’nde çıkış parçalarını kaydetti. Videolarını iPhone ile çeken genç yetenekler, kendi hikayelerini anlatma fırsatını buldu. iPhone ile müzik videolarını çeken beş müzisyen; Kars, Mithat Dalgıç, Nilhan, Palm J ve Xentix, çekimlerde iPhone kamerasının Hareket modu, Sinematik modu, ağır çekim ve loş ışık gibi özelliklerini deneyimledi.

“Gelecekteki Ben” isimli parçada, şarkıcı Kars ve yönetmen Lara Bulut, iPhone ile çekilen bir klipte yer almanın oldukça eğlenceli ve şaşırtıcı olduğunu belirtti. Yönetmen Cenan Çelik, “Aley” isimli parçanın çekiminde iPhone’un geniş açısının, video kalitesinin ve doğal ışık performansının etkileyici olduğunu ifade etti.

Bir diğer parça olan “Bilen Bilir”de, şarkıcı Nilhan ve yönetmen Vasso, iPhone ile profesyonel çekim yapmanın pratik ve başarılı olduğunu söyledi. Son olarak “Sallan” parçasında yer alan Palm J ve Ahmet Ünlüeser, iPhone ile çekim yapmanın inanılmaz bir deneyim olduğunu dile getirdi.

Bu proje, iPhone 14 Pro’nun genç nesil HipHop sanatçılarına nasıl bir ilham kaynağı olduğunu ve onların sanatsal ifadelerini nasıl kolaylaştırdığını bir kez daha kanıtlıyor.

iPhone ile çekilen Müzik videolarına buradan ulaşabilirsiniz

Uzamsal Ses kayıtlarıyla şarkılara buradan ulaşabilirsiniz

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER