Teknoloji

iPhone 14 Pro ile eski tip pil göstergesi geri gelebilir

iphone 14 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 14 Pro ile birlikte, klasik pil yüzde göstergesinin ve pil simgesinin yan yana yer aldığı gösterim geri gelecek gibi görünüyor. MacRumors tarafından görüntüleri paylaşılan ve cihazın kullanıcı arayüzünü de gösteren bir cihaz taslağı bunu ortaya koyuyor. Bu, Pro kullanıcılarının, Apple’ın iOS 16 beta sürümünde test ettiği, pil simgesinin içinde yüzdeyi gösteren ve çok da verimli olmayan gösterimi kullanmayabilecekleri anlamına geliyor.

Şu anda Apple’ın daha yeni cihazlarda göstergenin mevcut versiyonunu, telefonunuzun ne kadar güç kaldığını görsel olarak gösteren bir pil simgesi şeklindedir. Bu gösterim ilk olarak, çentikten kaynaklanan alan eksikliği nedeniyle iPhone X ile birlikte kullanılmıştı. Kalan pil seviyesini görmek için çentiğin sağ tarafından aşağı kaydırmanız ve Denetim Merkezi’ni açmanız gerekir.

Ancak iPhone 14 Pro’nun çentiği, ekran açıldığında tek bir birleşik hap şekli oluşturacak iki ayrı kesikle değişeceği söylendiğinden, Apple’a hem pil simgesini hem de yüzdeyi yerleştirmek için yeterli alan sağlayacaktır. Ayrıca Apple, telefon kilitliyken hücre servisi simgesini ekranın sol tarafına kaydırarak, buna ek olarak bildirim merkezini ve pil göstergesini sağa ekleyerek iPhone 14 Pro’nun ekstra ekran alanından daha fazla yararlanabilir.

Aynı bilgi kaynağı MacRumors’a, iPhone 14’ün sahip olması beklenen hep açık ekranının da nasıl görünebileceğini gösterdi. Kullanıcılar, cihazları kilitlendiğinde ekranın görünümünü tamamen özelleştirebilecek ve duvar kağıdının ön planının renk tonunu ayarlamalarına izin verecek, böylece görüntünün yalnızca bir kısmı görünecek. MacRumors’un kaynağının belirttiği gibi, araç takımları her zaman açık ekranda görünecek, ancak OLED’in yanmasını önlemeye yardımcı olmak için hafifçe solup kaybolacak. Herhangi bir bildirim, yaklaşık 10 saniye sonra kaybolmadan önce her zaman açık ekran etkinken ekranın altında açılacak.

iPhone 14 Pro ve Pro Max’in, Apple’ın muhtemel bir 100 dolarlık yurt dışı fiyat artışını haklı çıkarmak için kullanabileceği yükseltmelerin çoğunu alacağı söyleniyor. Apple’ın planı ne olursa olsun, bunu öğrenmek için daha fazla beklememiz gerekmeyecek. Apple’ın Far Out etkinliğinin gerçekleşeceği 7 Eylül’e yalnızca iki gün kaldı.

İLGİLİ HABERLER