Teknoloji

iPhone 14 Pro ile çentik ortadan kalkabilir

iphone 14 pro

iPhone 13 daha piyasaya çıkmadı, ancak Apple’ın gelecek yılki telefonlarıyla ilgili söylentiler daha şimdiden ortalıkta dolaşmaya başladı. Apple’ın geçen haftaki etkinliğiyle ilgili bazı söylentiler doğru çıkmasa da, en azından analist Ming-Chi Kuo’nun daha küçük bir çentik ve yüksek yenileme hızına sahip ekranlar hakkındaki bilgileri de dahil olmak üzere bazı sızıntıların doğru çıktığını gördük. Şimdiyse iPhone 14 Pro modelleriyle ilgili bir ipucu var.

Gelecek yılki iPhone’larla ilgili planlardan ipuçları veren Kuo raporları (9to5Mac ve MacRumors aracılığıyla), arkada 48MP geniş kameralar barındıran, çentiği de tamamen delikli ekrana yerleştirilmiş ön kameralar ile değiştiren üst düzey iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerine işaret ediyor. Ancak Kuo, en erken 2021’de geleceğine dair daha önceki raporuna rağmen, Touch ID için ekran içi parmak izi okuyucusunun 2023 yılına kadar gelmesini beklemiyor.

Olası bir katlanabilir iPhone modelinin çıkışı da, önceki 2023 tahmininden öteye giderek 2024’e kaymış görünüyor. Kuo, önümüzdeki baharda 5G donanımlı bir iPhone SE ile ekstra Pro özellikleri ve fiyat artışı olmadan 6,7 inç çerçeve sunan, iPhone 14’ün Pro olmayan daha büyük bir sürümüne dair beklentilerini yineliyor.

İLGİLİ HABERLER