Teknoloji

iPhone 14 Pro için 48 MP kamera ihtimali güçleniyor

iphone 14

iPhone 14 serisiyle tanışmaya daha uzun bir zaman olsa da, serinin üyeleriyle ilgili haberler etrafta dolaşıyor. Bu haberlerden birinde iPhone 14 Pro modellerinde 48 megapiksel ana kamera kullanabileceği belirtilmişti. Yeni bir haber, bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Apple üçüncü defa iPhone’un ana kamera çözünürlüğünü artırmış olacak. Şirket, iPhone 4’te 5 megapiksel olan kamera çözünürlüğünü iPhone 4s’te 8 megapiksele çıkarmıştı. Kamera çözünürlüğü iPhone 6s ile birlikte 8 megapikselden 12 megapiksele yükselmişti.

En son haberde, Apple’ın Pro telefonlarında 8K video kayıt desteği sunmak adına kamera çözünürlüğünü artıracağı tahmin ediliyor. Kameranın sahneye bağlı olarak farklı çözünürlüklerde çekim yapabileceği de konuşuluyor. Portre veya manzara fotoğraflarında daha fazla megapikselin kullanılması, düşük ışıklı ortamlarda ise çözünürlüğün piksel birleştirme ile 12 megapikselde sınırlanması muhtemel görünüyor.

Apple’ın iPhone 14 Pro’da 48 megapiksel kameraya yer vereceği iddiasını daha önce ünlü duyumcu Ming-Chi Kuo da gündeme getirmişti. Kuo, 2023’te çıkacak iPhone 15’te ise periskop zum kameranın bulunacağını öne sürmüştü.

Başka bir sızıntıya göre, iPhone 14 Pro modellerinde ekran üzerinde iki delik bulunacak. Bunlardan birinin yuvarlak, diğeri ise kapsül şeklinde olacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER