Manşetler

iPhone 14 Pro ve Pro Max ile hep açık ekran en sonunda gelebilir

iphone 14 pro

Apple nihayet yakında çıkacak iPhone 14 Pro ve Pro Max ile birlikte hep açık ekran özelliğini getirebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın bir haberine göre Apple, iOS 16 ile bu özelliği sunabilir. Bu sayede iPhone’un ekranı kapalıyken ve cihaz kilitliyken bile sınırlı miktarda bilgi görüntülemesine izin verebilir.

Gurman, iPhone’un hep açık modunun Apple Watch Series 5 ve sonraki versiyonlarında olduğu gibi çalışabileceğini söylüyor. Yani ekran açık kalırken enerji tasarrufu da yapabilecek. Yeni iPhone’un, Apple’ın daha yeni Watch modellerinde kullandığı düşük sıcaklıklı polikristal oksit (LTPO) ekranının aynısını kullanıp kullanmayacağı belli değil. Bu düşük güç tüketimli ekranlar, cihazların çok fazla güç tüketmesini önlemek amacıyla üretildikleri için hep açık modunun düzgün çalışması için büyük bir rol oynar.

Geçen yıl analistler iPhone 13’ün, hep açık ekran özelliğinin kullanımı için bir LTPO ekranla geleceği tahmininde bulunmuşlardı. Bir dizi Android telefon hâlihazırda hep açık modunu destekliyor ve aslında durum yıllardır böyle. Örneğin, belirli Samsung telefonlarında hep açık ekran, telefon kilitliyken saati, pil seviyesini, widget’ları ve daha fazlasını gösterebilir.

Gurman, iOS 16’nın “widget benzeri yeteneklere” sahip duvar kağıtları da dahil olmak üzere benzer işlevlerle gelmesini bekliyor. Hep açık ekran, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’e özel olacağı öne sürülen tek özellik değil. Geçmişteki sızıntılar, Apple’ın A16 çipini yalnızca bu iki üst sınıf cihaza yalnızca ekleyebileceğini gösteriyordu.

Bu arada Apple, 6 Haziran’da başlayacak olan Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) bir dizi başka değişikliği duyurmaya hazırlanıyor. Gurman, önceki tahminleri doğrultusunda, Apple’ın iPad’de gelişmiş pencere kullanımı ve çoklu görev özellikleri sunabileceğine inanıyor. Kısa süre önce Apple’ın kullanıcıların pencereleri özgürce yeniden boyutlandırmasına izin verebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor olabileceğini keşfeden geliştirici Steve Troughton-Smith’in bulgularından alıntı yapıyor. Apple, bazı uygulamalarını da elden geçirebilir; Mesajlar’a yeni ses özellikleri eklemenin yanı sıra Gurman, Apple’ın Sistem Tercihleri menüsünü yenileyerek bunu iOS’taki Ayarlar uygulamasına daha çok benzeteceğini tahmin ediyor.

WWDC’nin başlamasına tam bir hafta kaldı. Bu nedenle yukarıda verilen tahminlerin ne kadarının gerçeğe dönüştüğünü görmek için fazla beklememiz gerekmeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER