Teknoloji

Yeni iPhone 14 Pro sızıntısı ekranla ilgili iddiaları destekliyor

iphone 14 pro

Apple’ın iPhone 14 serisini sonbahardan önce tanıtması beklenmiyor. Şirketin telefon ajandasında önceliğin iPhone SE 3’te olacağı söyleniyor. Ancak bu durum, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri hakkında çıkan haberleri engellemiyor.

Daha önce çıkan haberlerde, Apple’ın iPhone 14 Pro’da hem yuvarlak hem de kapsül şeklinde delik bulunan bir ekrana yer verebileceği belirtilmişti. Yeni bir sızıntı, bu beklentiyi biraz daha kuvvetlendirecek türden.

Önce Weibo’da görülen, daha sonra da Jon Prosser tarafından paylaşılan bir tasarım şeması, iPhone 14 Pro’nun ön yüzünü görmeyi sağlıyor. Bu şemada da yuvarlak ve kapsül şeklindeki delikler göze çarpıyor.

Söz konusu ekran tasarımının sadece Pro modellerde kullanılacağı söyleniyor. Standart iPhone 14 modellerinde mevcut çentikli kasarımın kullanılması bekleniyor. Sızıntılarının doğruluğu konusunda karışık bir sicil kaydı bulunan Jon Prosser, şemanın gerçekliğini kendi kaynaklarına da onaylattığını belirtti.

İlk başta Apple’ın pek çok Android telefonda olduğu gibi tek kamera delikli bir ekranı tercih edeceği iddiası gündeme gelmişti. Ekran analisti Ross Young ise hem kapsül hem de yuvarlak delikli bir ekrandan bahseden ilk isim olmuştu. Daha sonraki haberlerde de bu tasarım öne çıkmıştı.

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro hakkında etrafta dolaşan başka iddialar da söz konusu. Önümüzdeki dönemde iPhone 14 serisiyle ilgili çok daha fazla haber ve dedikoduyla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER