Teknoloji

iPhone 14 Pro’nun kamera sistemi 13 Pro’dan daha büyük olacak

iphone 14

Apple’ın 2022 model amiral gemisiyle ilgili haberler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Apple ürünleri hakkındaki isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 Pro modellerinin mevcut iPhone 13 Pro modellerine kıyasla daha büyük bir kamera sistemine sahip olacağını belirtti.

14 Pro’ya ait olduğu söylenen CAD dosyaları kısa süre önce internete sızdı. Görseller, Apple’ın Pro modellerde kamera sistemini büyüttüğünü gösterse de, bunun nedeni konusunda bilgi vermiyor. Kuo ise Twitter’da yaptığı paylaşımda kamera sisteminin çapraz uzunluğunun yüzde 25 ila 35, kamera çıkıntısının yüksekliğinin ise yüzde 15 oranında artacağını ifade etti.

Bu kararın temelinde ana kamera çözünürlüğünün 48 megapiksele çıkarılacak olmasının yattığı belirtildi. Apple’ın iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinde ise 12 megapiksel ana kameraya yer vermesi bekleniyor. Kuo’ya göre, sensör çözünürlüğünün 48 megapiksele çıkacak olması nedeniyle kamera sistemi de büyütülüyor.

iphone 14 proiPhone 14 Pro modellerinin ekranlarının da standart modellerden farklı olması bekleniyor. Apple’ın yeni Pro modellerinde çentik yerine hem yuvarlak hem de kapsül şeklinde kamera deliklerine yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER