Manşetler

iPhone 14 Plus Ön İnceleme – Video

apple iphone 14 plus apple store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 14 plus satın aliPhone 14 Plus

Amazon.com.tr’den Satın Alın

SATIN AL

Apple’ın 2022 model iPhone’larından sonuncusu, yani iPhone 14 Plus geçtiğimiz cuma günü Türkiye’de satışa çıktı. Detaylı bir şekilde incelememiz ve deneyimlememiz için Gece Yarısı renkli ve 512 GB kapasiteli bir ürün de elimize ulaştı. İlk olarak kısa bir video ile kutu içeriğini sizinle paylaşmıştık. Şimdiyse, iPhone 14 Plus ile geçirdiğimiz birkaç günün sonundaki izlenimlerimizi kısaca paylaşalım.

Kutu içeriği, eskisine göre çok daha sade; iPhone 14 Plus’ın dışında bir adet USB-C – Lightning kablosu ve içinde SIM kart yuvası çıkarma iğnesi, kullanma kılavuzu ve Apple çıkartmasının yer aldığı bir zarf var. Güç adaptörü yok. Eğer son 2-3 yıl içinde bir iPad satın aldıysanız, onun kutusundan çıkan güç adaptörünü iPhone 14 Plus’ın şarjı için de kullanabilirsiniz. Aksi takdirde ek yatırım yapmalısınız ki, en iyi şarj performansını Apple’ın kendi güç adaptörlerinin verdiğini belirtelim. İlk tercihiniz Apple markalı 20W güç adaptörü olabilir.

Daha önceki iPhone kutu açılışı ve ön inceleme videolarında genellikle bir iPhone’dan iPhone’a aktarım veya iCloud yedeğinden kurulum yapmıştık. Bu sefer bir değişiklik yaparak, Android telefondan iPhone’a veri aktarımının nasıl görelim istedik. Başlamadan önce verilerini taşıyacağınız Android telefona Google Play Store’dan iOS’e Taşı uygulamasını indirmeniz gerekiyor. iPhone 14 Plus’ta kuruluma başladıktan birkaç adım sonra karşınıza Android cihazından aktarma seçeneği çıkacaktır. Bundan sonra iki telefonu yan yana getirerek ekranlarda göreceğiniz adımları takip etmelisiniz. Android telefondan taşıyacağınız içerik gruplarını tek tek seçebilirsiniz. Ayrıca artık iOS’e Taşı uygulaması WhatsApp sohbetlerini de aktarma imkanı sağlıyor. Cihazdan cihaza veri aktarımının süresi aktarılacak verilerin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Bizim taşıma işleminde ise 1-2 dakikada tamamlandı.

Aktarımın ardından iPhone 14 Plus’ın ekranında göreceğiniz birkaç sayfayı daha geçmeniz gerekiyor. Sonrasında ise telefon kullanıma hazır. Android telefondaki uygulamaları iPhone’a indirmeye onay verdikten sonra uygulamaların tek tek Ana ekranda belireceğini ve yükleme işlemlerinin yapıldığını göreceksiniz.

iphone 14 plus

iPhone 14 Pro incelemesinde bu telefonun günümüzde kompakt olarak nitelendirilen boyutlarının kullanım açısından iyi olduğunu belirtmiştik. Bununla birlikte iPhone 14 Plus da, sahip olduğu büyük ekranıyla, özellikle video izlemek veya oyun oynamak fazlasıyla keyifli. Deneyimlediğimiz en son büyük ekranlı iPhone bir iPhone 12 Pro Max’ti ve bir süre sonra 6.7 inçlik büyük bir ekrana geri dönmek bizim için de gayet farklı bir deneyim oldu. iPhone 14 Plus’ta Dynamic Island yok, ancak şu anda onu pek aradığımızı söyleyemeyiz. Ancak Hep Açık Ekran’ın yokluğunu biraz olsun hissettiğimizi söylememiz gerekiyor.

iPhone 14 Plus büyük ekranlı olmasına rağmen iPhone 14 Pro Max’ten daha hafif ve hafifliğini daha elinize ilk aldığınızda hissediyorsunuz. Buna ek olarak biraz daha ince. Bu iki unsur, büyük ekranlı olmasına rağmen cihazı kullanmayı daha kolay hâle getiriyor. Apple, iPhone 14 Plus ile birlikte bir adet deri kılıf göndermiş. Cihazı kullanmaya başladığımızdan beri bu kılıf telefona takılı ve en büyük avantajı, telefonun etrafı için biraz daha sürtünme ve tutuş sağlaması oluyor. Bununla birlikte 30 bin TL’nin üzerinde masrafla satın alınan telefonun biraz daha fazla gönül rahatlığıyla kullanılmasını sağlıyor.

Pil konusunda iPhone 14 Plus’ın bir iPhone’da tek bir şarjla en uzun çalışma süresi sunan model olduğu belirtiliyor. İlk birkaç günün sonunda bu telefonun gerçekten sağlam bir performans sergilediğini görüyoruz. Telefon elimize ilk geldiğinde yüzde 75-76’lık bir pil doluluğu vardı. Telefonun Android telefon aktarımıyla kurulması, daha sonra iki kez daha bir iCloud yedeğinden kurulması ve sonrasında günlük kullanım gibi aktivitelerin sonunda pilin tamamen bitmesi bir sonraki günün akşamına doğru oldu, yani yaklaşık 30 saatlik bir çalışma süresi geçti. Bu zaman zarfında ekran 3 saat boyunca açık durumdaydı. Sonrasında da pil performansı sağlam bir grafik sergiledi. Bunu gözlemlemeye devam ediyoruz ve daha fazla bilgiyi incelemede aktaracağız.

Performans konusunda da Apple A15 Bionic işlemciyle gelmesi fark yaratmıyor. Telefon 2022 standartlarında bir üst sınıf telefon için fazlasıyla yeterli bir performans sergiliyor. A16 Bionic işlemcili iPhone 14 Pro ile arada çok büyük fark gözlemlemedik, ancak detaylı bir karşılaştırma yapmayı planladığımızı şimdiden belirtelim.

iphone 14 plus

Kamera tarafına geldiğimizde ise, arkada iki kamera var ve ikisi yine 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bununla birlikte Apple, geçen yıl iPhone 13 Pro’nun ana kamerasında kullandığı donanıma yer vermiş. Ön kamerada ise diyafram büyütülmüş ve otomatik netleme gelmiş. Çekmiş olduğumuz fotoğraflar memnun edici, parlaklık iyi, renk doğruluğu yüksek. Ayrıca deklanşör hızı da iyi. Hareket Modu ise geçen yılın iPhone 13 modeline göre kamera tarafında önemli farklılıklardan biri. Videoda göreceğiniz gibi hemen bir deneme videosu çektik. Ortam fazlasıyla rüzgarlı olsa ve telefonu sürekli titretse de, görüntü etkileyici şekilde durağan. Sinematik modda 4K çözünürlük de geçen yılın modelindeki kamera sistemine göre farklılıklardan bir tanesi olarak göze çarpıyor. Onun performansına da incelemede bakacağız.

iPhone 14 Plus ile ilgili olarak anlatacaklarımıza burada bir virgül koyalım ve devamını yakında yayınlayacağımız detaylı incelemeye saklayalım. Eğer sorularınız varsa, yukarıda izlediğiniz videonun YouTube’daki yorum bölümüne bunları bırakabilirsiniz. Ayrıca Twitter veya Instagram üzerinden de sorularınızı iletebilirsiniz.

iphone 14 plus satın aliPhone 14 Plus

Amazon.com.tr’den Satın Alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER