Teknoloji

iPhone 14 Plus satışları iPhone 13 mini satışlarını geride bıraktı

iphone 14 plus

Apple’ın eylül ayında tanıttığı iPhone 14 Plus, portföyde yerini aldığı iPhone 13 mini’ye kıyasla daha büyük ilgi görmüşe benziyor. Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları (DSCC) tarafından sağlanan ekran paneli sevkiyat verisi, yeni modelin başarısını gözler önüne seriyor.

Rapor Haziran 2022-Nisan 2023 (mart ve nisan ayları için tahmini veriler) arasına ait verileri kapsıyor. Karşılaştırıldığında 6.7 inç ekranlı iPhone 14 Plus için yapılan sevkiyatların 5.4 inç ekranlı iPhone 13 mini için yapılan sevkiyatlara kıyasla yüzde 59 oranında fazla olduğu görülüyor.

iPhone 14 Plus serideki diğer modellere kıyasla daha az ilgi görüyor

Buna rağmen, 14 Plus içinde olduğu serinin popülaritesi en düşük modeli konumunda. iPhone 14 Pro Max’in seri için yapılan panel sevkiyatlarındaki payının yüzde 36 olduğu belirtilirken; iPhone 14 Pro yüzde 28 ve iPhone 14 de yüzde 25 oranında pay alıyor. 14 Plus’ın payı ise yüzde 11 seviyesinde.

iPhone 14 serisi genel olarak iPhone 13 serisine kıyasla daha fazla ilgi görmüşe benziyor. Nisan ayı itibarıyla panel sevkiyatlarında yıllık bazda yüzde 2’lik bir artış sağlandığı belirtiliyor. Buna ek olarak, iPhone 14 serisinde Pro modellerin diğer modellere kıyasla daha fazla ilgi görmesi de Apple’ı mutlu eden noktalar arasında sayılıyor.

Stoklama ve sevkiyat gecikmeleri nedeniyle aylık panel sevkiyatlarının satış sayısı konusunda net bir resim çizemeyebileceğini belirtmek gerekiyor. Yine de, 11 aylık verilere bütün olarak bakmak iPhone 14 Plus satışları konusunda kapsamlı bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER