Teknoloji

iPhone’un ön kamerasında beklenen değişim iPhone 14 serisiyle yaşanacak

iphone 14 ön kamera

iPhone 14 ön kamera sisteminin mevcut modellere kıyasla daha gelişmiş bir deneyim sunacağına dair söylentiler daha önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Analist Ming-Chi Kuo’nun en yeni paylaşımı, bu söylentileri destekliyor ve Cupertino merkezli şirketin uzun zaman sonra iPhone’un ön kamerasında köklü bir değişiklik yapacağını gösteriyor.

Kuo, şirketin iPhone 14’lerde ön kamera sistemi için bileşen alacağı tedarikçileri belirlediğini ifade etti. Apple’ın Sony’den kamera sensörü, Genius ve Largan’dan da lens alacağı söyleniyor. Odak modüllerini ise Alps ve Luxshare’in tedarik edeceği belirtiliyor.

Apple’ın ön kamera modüllerini ise Cowell ve LG Innotek’ten alacağı söyleniyor. Apple ve LG Innotek arasındaki iş birliği hakkındaki haberler ise geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Şirketin kalite sorunları nedeniyle Çinli tedarikçilerden uzaklaştığı belirtilmişti.

Kuo’ya göre, Apple iPhone 14’le birlikte ön kamera tarafında uzun süredir beklenen bir değişimi gerçekleştirecek. Yeni kamerada otomatik odaklamanın bulunması ve böylelikle hem fotoğraf hem de video tarafında daha yüksek kalitenin sunulması hedefleniyor.

iPhone 14 ön kamera sisteminde beş yerine altı parçalı bir lensin kullanılması bekleniyor. Buna ek olarak, mevcut modellerde f/2.2 olan diyafram genişliğinin ise f/1.9 olarak güncelleneceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER