Teknoloji

iPhone 14 için 2 TB depolama alanı iddiası

iphone 14

iPhone 14 serisinin çıkışına daha bir yıl var. Ancak yeni nesil iPhone’larla ilgili dedikodular şimdiden etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone’larda depolama alanı kapasitesini ikiye katlayacağını gösteriyor.

Apple bu yıl iPhone 13’te maksimum depolama alanını ikiye katlamıştı. Şirket Pro ve Pro Max modellerinde kullanıcılara 1 TB depolama alanı seçeneği sunuyor. Eğer iddialar doğruysa iPhone 14’te de 2 TB QLC depolama alanı seçeneğini görmek mümkün olacak.

Haberde belirli bir modelden bahsedilmiyor. Ancak Apple’ın 2 TB depolama alanı seçeneğini Pro ve Pro Max versiyonlarında sunma ihtimali yüksek görünüyor. Diğer modellerde ise maksimum depolama seçeneği 512 GB’tan 1 TB’a çıkabilir.

Apple’ın bu konudaki kesin kararı bilinmiyor. Ancak kamera yeteneklerinin iyileştirilmesi depolama alanı seçeneklerinin artırılması kararında önemli bir faktör olabilir. Pro ve Pro Max’te 4K çözünürlüklü ProRes videolar çekmek için 256 GB depolama alanına sahip olmak gerekiyor. 128 GB versiyonda 1080p 30 fps ProRes video kaydı yapılabiliyor.

iPhone 14 hakkında çıkan her habere şu an için biraz temkinle yaklaşmak gerekiyor. 1 yıl sonra piyasaya sürülecek cihazların üretiminin başlamasına da daha uzun bir süre var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER