Teknoloji

iPhone 14 serisi için Hindistan’da üretim dönemi daha erken başlayacak

apple iphone 14 pro

Apple uzun süredir iPhone’larının bir kısmını Hindistan’da üretiyor. Şirket yeni telefonlarının üretimine Çin’de başladıktan bir süre sonra kısmi olarak Hindistan’a kaydırıyor. iPhone 14 serisinde bu geçiş alışılagelenden erken başlayacak gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre; Apple’ın bir numaralı üretim ortağı Foxconn, Hindistan’ın Chennai şehrindeki fabrikasında üretimi artırmayı planlıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yeni iPhone’ların üretiminde ilk durak Hindistan olmayacak. Cupertino merkezli şirketin Çin’de üretime başladıktan en az iki ay sonra Hindistan’da üretime başlaması bekleniyor. Bu da ekim ayının sonlarında veya kasım ayının başlarında Hindistan’da çarkların dönebileceği anlamına geliyor.

Apple ve Foxconn bir taraftan da üretim hazırlık süresini dokuz aydan altı aya indirmek için mesai harcıyor. Üretim bandındaki gizliliği kuvvetlendirmek isteyen Apple ve Foxconn, bir taraftan da Hindistan’ın katı mevzuatına uyum sağlamaya çalışıyor.

iPhone 14 serisi için geniş ölçekli üretimin içinde bulunduğumuz dönemde başlamış olması veya yakında başlaması muhtemel görünüyor. Yeni telefonların tanıtımı içinse oklar 7 Eylül’ü işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER