Teknoloji

iPhone 14’ün Acil SOS özelliği için demo modu geliyor

iphone 14 acil sos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 14 Acil SOS özelliğiyle kullanıcıların şebekeye ulaşamadıkları noktalarda uydu üzerinden yardım istemesini mümkün kılıyor. Bu özelliğin hiç deneyimlenmeden panik anında kullanımında sıkıntı yaşanması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. iOS 16.1 için hazırlanan en yeni geliştirici beta sürümü, Apple’ın bu ihtimali ortadan kaldırmayı hedeflediğini gösteriyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre, iOS 16.1’in en yeni geliştirici beta sürümünde Acil SOS özelliği için bir demo modu mevcut. Bu mod sayesinde kullanıcılar olası bir acil durumda Acil SOS özelliğini nasıl çalıştıracaklarını öğrenebilecek.

Acil SOS, Apple’ın kısa süre önce duyurduğu iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde öne çıkardığı özellikler arasında yer alıyor. Bu özellik, kullanıcı şebeke dışındayken uydu aracılığıyla ilkyardım servisleriyle iletişim kurmayı sağlıyor. Henüz kullanımda olmayan bu özelliğin kasım ayı itibarıyla aktif hâle gelmesi planlanıyor.

Apple bu özelliğin çıkışı için son hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor. 9to5Mac sitesi, iOS16.1’in üçüncü geliştirici betasında uydu bağlantısıyla ilgili çok sayıda özelliğin bulunduğunu belirtiyor. Ancak bunlar arasında daha önce bahsi geçmeyen demo modunun bulunması daha çok dikkat çekiyor.

iPhone 14 Acil SOS özelliğinden iki yıl boyunca ücret ödemeden yararlanmak mümkün olacak. Daha sonrasında nasıl bir fiyatlandırma yapılacağı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER