Teknoloji

iPhone 13’lerdeki Apple Watch ile Kilit Açma sorunu iOS beta sürümünde çözüldü

ios 14.5 apple watch series 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 13 modellerinde “Apple Watch ile kilit açma” özelliğiyle ilgili bir sorunu çözdüğü bildirildi. Apple Watch kullanıcılarının maske takarken iPhone’larının kilidini şifre olmadan açmalarına olanak tanıyan özellik, 9to5Mac tarafından bildirildiği üzere artık ikinci iOS 15.1 beta sürümünden itibaren tekrar çalışıyor.

Apple, birkaç gün önce destek sayfasında bu sorun üzerinde çalıştığını belirtmişti. Daha yeni iPhone’larda parmak izi okuyucusu yok, bu nedenle maske takarken Face ID düzgün çalışmadığı için, ekran kilidini açmanın tek yolu parola kullanmak oluyor. Apple Watch ile Kilit Açma ise, bilekte akıllı saat varken bağlı iPhone’un ekran kilidinin otomatik olarak açılmasına izin veriyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor.

iOS 15.1’in ne zaman dağıtıma çıkacağı konusunda bir bilgi yok, ancak muhtemelen gelecek sürüm bu düzeltmeden daha fazlasını içerecek. Haziran ayında WWDC’de duyurulduğunda işletim sistemiyle ilgili olarak en çok konuşulan özelliklerden biri olan SharePlay, ilk iOS 15 sürümüyle gelmedi, ancak ilk 15.1 beta sürümünde yeniden göründü. Bu özellik, bir FaceTime araması üzerinden müzik ve video içeriği paylaşmanıza olanak tanıyacak. Ayrıca iOS 15.1 ABD’deki kullanıcılar için Cüzdan uygulamasına aşı durumu kanıtı eklemenize izin verecek bir düzeltmeyi de içerecek.

İLGİLİ HABERLER