Teknoloji

iPhone 13 ve diğer beklenen iPhone modelleriyle ilgili son ipuçları

iphone 13

Apple konusunda yaptığı tahminlerle bildiğimiz Ming-Chi Kuo’nun yeni bir yatırımcı notuna göre, Apple’ın 2021 model iPhone’ları nihayet daha küçük bir çentiğe sahip olacak. Üstelik bazı modeller için daha yüksek yenileme hızına sahip ekran tahmini yapılıyor. Ayrıca, katlanabilir iPhone da dahil olmak üzere yakında çıkacak iPhone’larla ilgili tahminler de paylaştı.

Öncelikle bu yıl beklenen ve iPhone 13 olarak adlandırılmasını beklediğimiz iPhone’larla başlayalım. Kuo iPhone 13 serisinin iPhone 12 ile aynı modellerden oluşacağını söylüyor. iPhone 12 mini’nin zayıf satış raporlarına rağmen, daha küçük boyutlu akıllı telefon bu yıl yine de yenilenebilir. Kuo’ya göre iki iPhone 13 Pro modeli de LTPO ekran teknolojisi sayesinde 120 Hz yenileme hızına sahip ekranlarla gelecek. Ve nihayet iPhone’u birçok Android amiral gemisinin yüksek yenileme hızına sahip ekranlarıyla aynı seviyeye getirecek.

Kuo, iPhone 13 modellerinin hepsinin daha küçük bir çentiğe sahip olacağını söylüyor. Ancak Apple’ın çentiği tamamen ortadan kaldırmasını istiyorsanız, bu 2022’de dört gözle bekleyeceğiniz bir şey olabilir. Kuo, 2022 iPhone modellerinden en azından bazılarının Samsung’un Galaxy S21 serisi ve Google’ın Pixel telefonları (MacRumors aracılığıyla) gibi birçok Android telefona benzeyen bir delikli ekrana geçeceği tahminini yapıyor.

Ne var ki, iPhone’un çentiği şu anda bir selfie kamerasına ek olarak, Apple’ın Face ID biyometrik kimlik doğrulama sistemi için kullanılan bileşenleri de içeriyor. Kuo, iPhone’lar için bu sözü edilen delikli ekranın Face ID için gereken her şeyi barındırıp barındırmayacağını veya nasıl bir araya getirebileceğini ayrıntılı olarak açıklamadı. Kuo, görünür çentik veya deliksiz bir iPhone hayal ediyorsanız, Apple’ın en erken 2023’ün ikinci yarısında tam ekranlı bir iPhone’u piyasaya süreceğini söylüyor.

Öte yandan Kuo, iPhone 13 cihazlarının bir Lightning bağlantı noktasına sahip olacağını, Qualcomm’un Snapdragon X60 modemini (iPhone 12’de bulunan X55 modemden bir adım ötede) barındıracağını ve iPhone 12 serisindekinden daha büyük pil kapasitelerine sahip olacağını söylüyor.

Bu arada Kuo’ya göre, 5G’yi destekleyecek ve geliştirilmiş bir işlemciye sahip olacak yeni bir iPhone SE için de çalışmalar var. Kuo, bu yeni SE’nin 4.7 inç ekrana sahip olan, 5299 TL fiyat etiketli modelle benzer bir form faktörüne sahip olmasını ve 2022’nin ilk yarısında piyasaya çıkmasını bekleniyor.

Kuo daha önce, Apple’ın yeni iPad Air’dakine benzer şekilde, güç düğmesine entegre edilmiş bir Touch ID sensörü kullanan, daha büyük bir iPhone SE üzerinde çalıştığını bildirmişti., Ancak 5G özellikli iPhone SE farklı bir şey olabilir gibi geliyor. Apple Insider’a göre Kuo, Apple’ın iPhone’lara güç düğmesine entegre edilmiş Touch ID’yi (veya özellikle USB-C) getirmesi için “mevcut programda görünürlük olmadığını” söyledi ve bu söylentilere göre daha büyük iPhone SE’nin geleceğini belirsiz biçimde bıraktı.

Kuo, Apple’ın 2023’te piyasaya sürülebilecek 7,5 ila sekiz inç ekrana sahip katlanabilir bir iPhone üzerinde de çalıştığını söylüyor. Ancak, MacRumors‘ın Kuo’nun raporu hakkındaki haberine göre proje çok erken bir aşamada görünüyor. Bir 2023 lansmanının, Apple’ın bu yıl “temel teknoloji ve seri üretim sorunlarını” çözebilmesine bağlı olacağını söylüyor. Ürünün “henüz resmi olarak başlatılmadığını” söylüyor, bu nedenle hâlâ araştırma aşamasında olduğu görülüyor ve önceki söylentiler, Apple’ın hâlâ bu projeye devam etmemeye karar verebileceğini göstermişti.

Öte yandan Bloomberg, Apple’ın katlanabilir iPhone modeliyle ilgili olarak geçtiğimiz ocak ayında bir haber yayınlamıştı. Şirketin yeni cihazı gerçekten çıkarmakla ilgili olarak planlarını henüz somutlaştırmadığını söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER