Teknoloji

iPhone 13 tanıtılmadan iPhone 14 sızıntıları ortaya çıktı

iphone 14 13

Apple iPhone 13 serisini 14 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Ancak iPhone 13’ler henüz gözler önüne çıkmadan iPhone 14’le ilgili sızıntılar etrafta dolaşmaya başlamış durumda.

Öncelikle iPhone 14’le ilgili sızıntının kaynağının Jon Prosser olduğunu ve Prosser’in bu tarz paylaşımlarının her zaman doğru çıkmayabildiğini belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, iPhone 14’ün piyasaya çıkmasına bir yıldan uzun bir zaman olduğu için tasarımın değişebileceği notunu düşmekte de fayda var.

Jon Prosser’in paylaşımında görülen taslağın iPhone 14 Pro olduğu belirtildi. Görselde iPhone 12 serisine benzer bir tasarım görülse de, ses kontrol tuşlarının yuvarlak olması dikkat çekiyor.

Akıllı telefonun arkasında üç kamera lensi bulunuyor. Ancak bu lenslerin yüzeyden çıkıntı yapmaması ve etraflarında kamera adasının olmaması göze çarpıyor. Prosser paylaşımında iPhone 14 Pro’nun titanyum bir kasaya sahip olacağı da belirtildi.

Sızıntıdaki en çarpıcı nokta ise ön kameranın ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilmiş olması. Apple’ın iPhone 13’lerde de çentiği küçültmesi bekleniyor. Ancak şirketin çentikten bu yıl vazgeçmesine pek ihtimal verilmiyor.

En başta da belirttiğimiz gibi, iPhone 14 Pro’nun tanıtılmasına neredeyse bir yıl olduğu için tasarımda değişikliklerin olması muhtemel görünüyor. Apple cephesinde gözler şu an önümüzdeki hafta tanıtılacak iPhone 13 serisine çevrilmiş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER