Teknoloji

iPhone 13 serisinin yıl sonu satışları için çarpıcı tahmin

apple iphone 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 13 serisi Apple’ın beklentilerini fazlasıyla karşılamış gibi görünüyor. Wedbush’tan analist David Ives’ın hazırladığı araştırma notuna göre, 2021’in son ayında iPhone 13’lerin satış rakamı 40 milyona ulaştı.

Söz konusu raporu paylaşan Phillip Elmer-DeWitt, Apple’ın piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olacağına dair analize de yer verdi. Bu öngörü geçtiğimiz gün itibarıyla gerçekleşirken, Ives da iPhone 13’lerin satış performansındaki artışın 2022’de devam edeceğini belirtti.

Analiste göre, Apple yılın son döneminde iPhone 13’lere olan talebi karşılama konusunda yetersiz kaldı. Bu durumun temel sebebi ise tahmin edileceği üzere küresel çip krizi oldu.

Notun ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor: “Tedarik zincirindeki sıkıntılar, yılın son çeyreğinde Wall Street çevrelerinde Apple hakkındaki sohbetlerin ana gündem maddelerinden bir oldu. Ancak biz iPhone 13’e olan talebin 2022’de de sürecek olmasına odaklandık. Son birkaç haftada tedarik zinciri üzerinde yaptığımız değerlendirmelere göre, aralık ayında iPhone 13’lere olan talep, kullanıcılara sunulan ürünlerden 12 milyon fazla oldu. Bu sıkıntıların 2022’nin ilk yarısı itibarıyla hafiflemesini öngörüyoruz.”

iPhone 13 serisi 2021’in eylül ayında satışa sunulmuştu. iPhone 14’ün de 2022’nin eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Bu da iPhone 13’e daha da iyi bir satış performansı sergilemesi için oldukça uzun zaman veriyor.

İLGİLİ HABERLER