Teknoloji

iPhone 13 serisinin tanıtım tarihi için yeni iddia

iphone 13

Apple’ın yeni iPhone’ları 2021’in merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. iPhone 13 serisiyle ilgili dedikodu ve söylentiler de her geçen gün artıyor. Bu söylentilerde telefonların tanıtım tarihi de önemli yer tutuyor. Analiz şirketi Wedbush’tan analist Dan Ives’a göre, yeni iPhone’lar ile eylül ayının üçüncü haftasında tanışacağız.

Apple’ın yeni iPhone’larını eylül ayında tanıtmayı tercih ettiği biliniyor. Ancak zaman zaman telefonların satışa çıkması ekim ayını veya daha sonrasını bulabiliyor.  Şirket geçtiğimiz yıl tüm iPhone 12 modellerini ekim ayında tanıtmış ancak iPhone 12 mini ve Pro Max modellerini daha sonra piyasaya sürmüştü.

Apple iPhone tanıtım etkinliklerini genellikle salı günleri düzenliyor. Bu nedenle iPhone 13’ün tanıtımının 14 Eylül’de yapılabileceği belirtiliyor. Ives daha önce de şirketin yeni iPhone’larda Pro modellerde 1 TB depolama alanı seçeneği sunabileceğini ve tüm modellerde LiDAR sensörüne yer verebileceğini dile getirmişti.

Ancak araştırma şirketi TrendForce‘a göre, Apple mevcut depolama alanı seçeneklerini artırmayacak. LiDAR sensörü de sadece Pro modellerde bulunacak. İnternette dolaşmaya başlayan yeni maketlerde de LiDAR sensörü sadece Pro ve Pro Max’te görülüyor.

Dan Ives’ın öngörülerinin isabet oranının son zamanlarda düştüğü söylenebilir. Ives, Apple’ın bahar etkinliğinde yeni bir iPad mini ve WWDC 2021’de de 14 ile 16 inç MacBook Pro’ları tanıtacağını iddia etmişti. Ancak her iki öngörü de gerçekleşmemişti. Ancak iPhone 13 serisiyle ilgili öngörünü biraz daha “güvenli” olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER