Teknoloji

iPhone 13 serisinin kamera sistemi için yeni iddia

iphone 13

Apple yeni iPhone serisiyle kamera inovasyonunda yeniden kontrolü ele alabilir. DigiTimes sitesinin haberine göre, şirket yeni iPhone’larının kameralarında ses bobinli motor (VCM) kullanımını artıracak. VCM talebinin artması, iPhone 13 serisi için daha gelişmiş 3D sensörleri ve üst sınıf kamera modüllerini işaret ediyor.

DigiTimes’ın haberinde, Tayvan’daki VCM tedarikçilerinin bu aydan itibaren Apple’dan yüksek hacimli siparişler beklediği belirtildi. Aynı kaynaklar, Huawei’nin siparişlerindeki düşüşün etkisinin Apple sayesinde azaltılabileceğini de dile getirdi. ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle sıkıntılı zamanlar yaşayan Huawei’nin cihaz çıkarma takvimi de sarkmış durumda.

Haberde Apple’ın VCM bileşen üreticilerinden talebinin karşılanması adına üretim kapasitesini yüzde 30 ila 40 oranında artırmalarını istediği bilgi yer alıyor. Kaynaklar, Apple’a yapılan sevkiyatların temmuz ayı itibarıyla tüm Android üreticilerinin toplamına eşit bir seviyeye gelebileceğini de belirtiyor.

Bu iddia ilk başta kulağa biraz abartılı gelse de, biraz düşününce daha makul bir hâle bürünüyor. Daha üst segment cihazlarda kullanılan VCM’ler için Apple’ın daha geniş hacimli talepte bulunması mantıklı görünüyor. Üst segment cihaz pazarında Apple’ın Android üreticilerinin önünde olduğunu unutmamak gerekiyor.

iPhone 13 serisinin tanıtımı için eylül ayı işaret ediliyor. Önümüzdeki dönemde yeni iPhone’larla ilgili yeni haber ve dedikoduların gündeme gelmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER