Teknoloji

iPhone 13 serisine olan ilgi Foxconn’a yaradı

iphone 14

iPhone 13 serisinin gördüğü büyük ilgi, Apple’ın bir numaralı üretim ortağı Foxconn’a da yaradı. 2021’in üçüncü çeyreğinde analistlerin beklentisini aşmayı başaran şirket, çip tedariğindeki darboğazın da geride kalmak üzere olduğunu belirtti.

Analistler yılın üçüncü çeyreğinde Foxconn’un 32.4 milyar Tayvan doları (11,59 milyar TL) net gelir elde etmesini bekliyordu. Ancak şirket dönemi 37 milyar Tayvan doları (13,24 milyar TL) net gelirle kapattı.

Bloomberg’in haberine göre, şirketin bu dönemki toplam geliri ise 1.4 trilyon Tayvan doları (501 milyar TL) oldu. Haberde elektronik üreticilerinin hâlâ pandemiden faydalandığını ve evinden pek fazla çıkmayan kullanıcıların taleplerinin yüksek olduğu belirtildi. Çip krizi nedeniyle şirketlerin üretim kapasitesinde sıkıntı yaşansa da, Apple CEO’su Tim Cook da cihazlarına olan talebin çok güçlü olduğunu dile getirmişti.

Apple geçtiğimiz ilkbaharda çip krizinin kötüleştiği uyarısında bulunmuş ve  bu uyarı Foxconn tarafından da tekrarlanmıştı. Bazı çipler için bekleme süresi neredeyse bir yıla çıksa da, Foxconn artık krizin bitişi konusunda iyimser görünüyor. Yine de, şirket içinde bulunduğumuz çeyrekte kârının yıllık bazda düşmesini bekliyor.

Apple iPhone 13 serisinde üretimin talebin altında kaldığı biliniyor. Ancak önümüzdeki yılın şubat ayı itibarıyla üretimin talebi karşılayacak seviyeye gelmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER