Teknoloji

iPhone 13 serisinde daha yüksek kapasiteli piller nasıl mümkün olacak?

iphone 13

Sonbaharda beklediğimiz iPhone 13 serisi Apple için oldukça önemli bir yükseltme olarak nitelendirilebilir. Daha hızlı bir işlemciye ek olarak heyecan verici yeni kamera özellikleri, ekranda daha küçük boyutlu çentik ve daha yüksek yenileme hızı gibi yenilikleri bekliyoruz. Bunların hepsi dikkate değer değişiklikler ve dikkatleri çekmek için yeterli olacaktır. Ancak bazen, daha öngörülebilir yükseltmeler en kullanışlı olanlardır. Yeni bir haber, Apple’ın iPhone 13’e nasıl daha büyük piller koymayı planladığını ortaya koyduğunu iddia ediyor.

TrendForce‘a göre, Apple geçen yılınkilere göre boyutlarında önemli değişiklikler olmayacak 2021 model iPhone’larına büyük pilleri aşağıdaki yöntemle koymayı planlıyor:

iPhone 13, şarj devre kartında önceki katı-esnek PCB tasarımından, esnek PCB ile birleştirilmiş SiP [Paket İçinde Sistem] içeren yeni bir tasarıma geçiş görecek. Bu yeni tasarımın yerden tasarruf sağlayan özelliği, muhtemelen pil kapasitesinin artmasına da neden olacaktır.

Yakın tarihli bir ankette, iPhone’larını yenilemeyi düşünenlerin, en çok heyecanlandıkları iPhone 13 yeniliğinin daha yüksek ekran yenileme hızı olduğu ortaya çıktı. Son haberler, gelecek serinin 120Hz ekranlara sahip ilk ürün olacağını iddia ediyor. Burada dikkat çekilen husus, daha yüksek yenileme hızının sadece 13 Pro ve Pro Max’e özel olabileceğidir. Bu arada, her modelin daha büyük boyutlu bir pile sahip olması muhtemel görünüyor.

Yeni modellerin kesin özelliklerini piyasaya çıkana kadar bilemeyeceğiz. Bununla birlikte, önceki bir sızıntı, iPhone 13 mini’nin 2.406 mAh pile sahip olacağını (iPhone 12 mini’nin 2.227 mAh piline göre %8 artış), 13 ve 13 Pro’nun 3.095 mAh pil içereceğini (%10 iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun 2.815 mAh pili üzerinde artış) ve 13 Pro Max’in ise 4.352 mAh pil içereceğini (iPhone 12 Pro Max’in 3.687 mAh piline göre %18 artış) öne sürmüştü.

TrendForce haberinde dikkate değer birkaç ayrıntı daha var. Haber Apple’ın mmWave 5G desteğini daha fazla ülkeye genişleteceğini öne sürüyor. Ek olarak, büyük güncellemelerden yoksun olacak Apple’ın en yeni iPhone 13 modellerinin fiyatlarını, yani 13 ve 13 mini’nin iPhone 12 ve 12 mini’nin fiyatlarıyla aynı çizgide sunması bekleniyor. TrendForce, bunun Apple’ın “büyüme yörüngesini iki yıl üst üste sürdürmesine” yardımcı olacağına inanıyor. Son olarak, Apple’ın yeni A15 yongasının gelişmiş performans ve azaltılmış güç tüketimi sağlaması bekleniyor.

Apple, bir sonraki büyük medya etkinliği için henüz bir tarih açıklamadı. Ne var ki, ortalıkta çeşitli tarihler dolaşıyor. En son söylentiler, 24 Eylül’de piyasaya çıkışı ve 14 Eylül’de ise bir tanıtım etkinliğini işaret ediyor. Apple etkinlik duyurusunu yaptığında Teknoblog okuyucusu olarak bundan en hızlı şekilde haberdar olacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER