Teknoloji

iPhone 13 serisi portre video modu özelliğiyle gelebilir

katlanabilir iphone 13

Apple’ın iPhone 13 olarak anılan 2021 model iPhone’ları büyük ihtimalle önümüzdeki ay gözler önüne çıkacak. Şirketin bu telefonlarda sunacağı özelliklerle ilgili söylentiler ise uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu söylentilerin en yenisi bir kamera özelliğiyle ilgili.

Bloomberg’in haberine göre, iPhone 13’ün kamerasında portre video özelliği de mevcut olacak. “Sinematik Video” olarak anılan bu özelliğin iPhone’ların kamerasına gelecek üç yenilikten biri olacağı belirtildi. Diğer iki özelliğin ProRes video kaydı ve fotoğraflar için yeni düzenleme seçenekleri olacağı söyleniyor.

Apple’ın yeni iPhone’ların kameralarında başka iyileştirmeler de yapması bekleniyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz kasım ayında yaptığı bir paylaşımda Apple’ın ultra geniş açılı kameraları iyileştireceğini belirtmiş ve ayrıca daha geniş diyafram aracılığıyla düşük ışıkta daha iyi fotoğrafların çekilebileceğini dile getirmişti.

ProRes desteğinin özellikle video düzenleyiciler için özellikle faydalı olacağı söylenebilir. Bu sayede daha önceden kaydedilen görüntüler üzerinde daha fazla şey yapmak mümkün hâle gelecek. Apple geçtiğimiz yıl iPhone’lara ProRAW desteği ekleyerek fotoğraf düzenleme sürecini daha pratik hâle getirmişti.

Haberde iPhone 13’lerle ilgili başka bilgiler de yer alıyor. Apple’ın yeni telefonlarında daha hızlı ekranlara yer verilebileceği belirtiliyor. Bu iddia şirketin Pro telefonlarında 120 Hz LPTO paneli tercih edeceği iddiasıyla örtüşüyor. Ekran çentiğinin küçülmesi ve A15 işlemci de telefonların özellikleri arasında sayılıyor.

iPhone 13 serisiyle tanışmak için daha önce de belirttiğimiz gibi önümüzdeki ayı beklemek gerekiyor. Apple’ın yeni iPhone’larıyla birlikte Apple Watch Series 7’yi de tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni iPad, MacBook Pro ve AirPods gibi ürünlerin de sonbaharda tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER