Teknoloji

iPhone 13 serisi Sinematik mod ile profesyonel kamera cebe girecek

iphone 13 sinematik mod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Salı akşamı gerçekleştirilen iPhone 13 tanıtım etkinliğinde Apple, çok yakında piyasaya çıkacak tüm iPhone’lar için ilginç bir yeni özellik duyurdu. Bu özellik Sinematik mod olarak adlandırılıyor. Ve iPhone 13 kullanıcılarının profesyonel görünümlü raf odaklama efektine sahip videolar çekmesine olanak tanıyor. Hatta Apple, sunum sırasında tamamı iPhone 13 ile çekilmiş bir kısa filmi göstererek Sinematik mod için oldukça ikna edici bir kullanım senaryosu da ortaya koydu.

Açıkçası, “Whodunnit” olarak adlandırılan bu kısa filmde, dikkatin çoğu Sinematik mod ve geçişleri üzerindeydi. Çünkü sıklıkla ön plandaki bir süje ile arka plandaki bir süje (veya tam tersi) arasında değişen odak gösteriliyor. Apple, çektiği kısa filmi YouTube kanalına da yükledi ve Sinematik modunu tam olarak görebilmeniz için buna aşağıda yer veriyoruz:

Apple, Sinematik modun Dolby Vision HDR’de kayıt yaptığını söylüyor. Sinematik mod, yapay öğrenme algoritmaları sayesinde çekim yaparken odak değişikliklerini otomatik olarak uygularken kayıttan sonra da odak derinliği değişiklikleri yapmanıza izin veriyor. Bu da onu daha ilgi çekici bir özellik hâline getiriyor.

Dolayısıyla, öznenizin kameradan uzağa baktığı ancak otomatik odak değişikliğinin olmadığı bir durum varsa, çekimden sonra odakta bu değişiklikleri uygulayabileceksiniz. Apple, bokeh, yani arka plan bulanıklığı seviyesinin Fotoğraflar uygulamasında ve iOS için iMovie’de ayarlanabileceğini ve gelecekte iMovie macOS uygulaması ve Final Cut Pro için de kullanıma sürüleceğini söylüyor.

Sonuç olarak, Sinematik mod sağlam bir özellik gibi görünüyor. Ancak Apple, yaptığı duyuruda, bu modda çekilen videoların saniyede 30 kare hızında 1080p ile sınırlı olacağını söylüyor.

Tüm yeni iPhone’lar için fiyatlandırma ve telefon ayrıntıları dahil olmak üzere bugünün Apple tanıtımından daha fazlasını Teknoblog’daki diğer haberlerimizde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER