Teknoloji

iPhone 13 Pro Max üç yeni Sony kamera sensörü taşıyor

iphone 13 pro özellikleri max

Apple akıllı telefonlarının teknik detayları konusunda pek fazla bilgi vermeye yanaşmıyor. Ancak şirketin açıklamadığı detaylar, telefonların satışa çıkarılmasından sonra yapılan parçalara ayırma işlemleriyle görülüyor. Bu senaryo şimdi de iPhone 13 Pro Max için tekrarlandı.

Çinli bir teknoloji meraklısı, iPhone 13 Pro Max’in kameralarında detaylı bir bakış attı. Akıllı telefonun arkasındaki üç kamerada da Sony’nin IMX-7 serisi sensörlerinin kullanıldığı görülüyor. Uçuş Süresi sensörü ve ön kameranın ise iPhone 12 Pro Max’ten miras kaldığı belirtildi.

12 megapiksel çözünürlüklü ana kamerada Sony IMX703 sensör bulunuyor. Ultra geniş açılı kamera da 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Burada Sony IMX772 kullanılmış. 12 megapiksel telefoto kamerada ise Sony IMX713 sensör mevcut. Uçuş Süresi sensöründe Sony IMX590, ön kamerada ise Sony IMX514 sensör bulunuyor.

iPhone 13 Pro Max kamera sisteminde kullanılan Sony sensörlerin isimlerine pek takılmamak gerekiyor. Sony sensörlerini sıralı şekilde isimlendirmeyi tercih ediyor, dolayısıyla isimler her zaman bir üstünlük veya büyük farklar yansıtmayabiliyor. Kamera sisteminde en önemli değişiklik olarak ana kamerada piksel boyutunun artması ve telefoto kamerada odaklama uzunluğunun yükselmesi öne çekiyor.

İLGİLİ HABERLER