Teknoloji

iPhone 13 Pro kameraları ile ilgili yükseltme beklentileri

iphone 13 pro

Apple, pandemi öncesi iPhone lansman programına dönebilirse, 2021 model iPhone’ları yaklaşık üç ay sonra göreceğiz. Yakın tarihli çeşitli iPhone 13 dedikoduları, Apple’ın yeni telefonların zamanında, seri biçimde üretebilmesini sağlamak için çabalarını artırdığını iddia ediyor. A15 Bionic çip, Samsung’un OLED panelleri ve kamera bileşenleri gibi kritik parçalar şimdiden sipariş edildi ve bazı tedarikçiler üretime beklenenden daha erken zamanda başladı. Yeni bir habere göre, Apple için A serisi ve M serisi çiplerin üretimini gerçekleştiren TSMC, çip sıkıntısı nedeniyle Apple için üretime öncelik verdi.

Ayrıca bazı analistler, iPhone 13 serisinin satışa çıkışı ile ilgili tarih tahminlerine başladı. Apple henüz iPhone 13 tanıtım etkinliği tarihini açıklamadı. Ancak Apple’ın muhtemel bir iPhone 13 etkinliğinin gecikip gecikmeyeceğine dair işaretler için, şirketin temmuz sonunda açıklayacağı finans raporunda yer almasını beklediğimiz, bir sonraki döneme yönelik tahminlerine de dikkatle bakılacaktır.

Bu arada diğer başka analistler de, iPhone 13’ün özellikleri ve özellikleri hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Son olarak iPhone 13 Pro modellerinde yer almasını beklediğimiz kamera yükseltmeleri hakkında daha fazla ayrıntı sağlayan ve içeriden alınmış bilgiler ortaya çıktı.

iPhone Pro modelleri, normal modellere kıyasla üçüncü bir kameraya sahip ve daha gelişmiş kamera özellikleri sunuyor. Apple, iPhone 13 ile birlikte en azından bir “pro” özelliği normal modellere de getirecek. Son iPhone 13 tasarım sızıntıları doğruysa, tüm iPhone 13 modelleri, geçen yıl iPhone 12 Pro Max’e özel olan sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme sistemine sahip olacak. Ayrıca diğer haberler, sensör kaydırma desteğinin tüm 2021 iPhone modellerine geleceğini iddia ediyor.

Ming-Chi Kuo, yıllar boyunca güvenilir bir kaynak oldu ve henüz tanıtılmamış iPhone modelleri hakkında, doğru olduğu ortaya çıkan birçok ayrıntı sağladı. 9to5Mac‘in gördüğü ve müşterilerine yönelik hazırladığı yeni bir notta analist, iPhone 13 Pro telefonların nitelikleri önemli derecede yükseltilmiş bir ultra geniş lense sahip olacağını söyledi.

Yeni kamera, önceki ultra geniş lenslerin sabit odaklama yeteneği yerine otomatik odaklama desteği ile gelecek. Bu, kullanıcıların ultra geniş çekimler yaparken netliği ayarlamasına olanak tanıyacak. Geniş açılı ve telefoto lensler ise zaten otomatik odak desteğine sahiptir.

iPhone 13 Pro kameralarında 6P lens sistemi olacak

Ayrıca ultra geniş kamera, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in fotoğraf ve video performansını daha da iyileştirecek şekilde, beş yerine altı lens elemanına (6P) sahip olacak. Bunlara ek olarak Kuo, bu yıl Pro iPhone’lara gelecek ultra geniş lensin, 2022’de piyasaya sürülecek tüm iPhone 14 modellerine ekleneceğini söyledi.

Aslında Apple’ın iPhone 13’ün ultra geniş açılı lensi için tasarladığı yükseltme planlarını ilk kez duymuyoruz. Barclays’in şubat ayı başlarında yayınladığı bir araştırma notunda, tüm iPhone 13 sürümlerinin daha geniş diyafram açıklığına sahip ultra geniş kameralara sahip olacağı belirtilmişti. Kasım 2020’nin başlarında yine Kuo, söz konusu özelliği yalnızca iPhone 13 Pro modellerinin alacağını iddia etmişti. O zaman bile Kuo, Pro’lardaki yeni ultra geniş kameraların 6P lenslere sahip olacağını ve otomatik odaklamayı destekleyeceğini söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER