Teknoloji

iPhone 13 Pro bazı animasyonları 60 Hz göstermeye devam ediyor, Apple’dan açıklama var

iphone 13 pro 120 hz

Apple’ın iPhone 13 serisi cuma gününden itibaren piyasaya sürüldü. 13 Pro ve 13 Pro Max’in en önemli özelliklerinden biri, 120 Hz’de çıkabilen değişken yenileme hızlarına sahip ProMotion ekranları. Ne var ki 9to5Mac‘in belirttiği gibi, üçüncü taraf uygulamalardaki bazı uygulama animasyonları şu anda yalnızca 60 Hz’de çalışıyor.

Yeni telefonlarıyla tüm uygulamalarında pürüzsüz animasyonlar görmeyi bekleyenler bu durumdan hoşnut olmayacaktır. Ancak Apple, The Verge sitesine yaptığı açıklamayla bu durumun iki nedenini paylaştı.

Bunun bir nedeni, geliştiricilerin daha yüksek yenileme hızını kullandıklarını beyan etmek için uygulamalarını güncellemeleri gerekmesidir. Bu, uygulamanın listesine bir giriş ekleyerek yapılabilecek. Şirket, geliştiricilerin eklemeleri gereken girişle ilgili belgeleri yakında paylaşmayı planladığını söyledi. Bununla birlikte Apple, bazı durumlarda şirketin Core Animation teknolojisiyle oluşturulan animasyonların da yaklaşmakta olan bir yazılım güncellemesinde düzeltilecek bir sorundan etkilendiğini söylüyor.

Değişken yenileme hızına sahip ekranlar, daha yumuşak animasyonlar ve cihazı kullanırken kaydırma ve pil tasarrufu gibi ekranın daha düşük yenileme hızlarında çalışması gibi birçok avantaj sunuyor. Üçüncü taraf uygulamaların da sunulan bu ekran özelliklerinden yararlanabileceğini duymak güzel. Ancak bazı uygulamaların o zamana kadar bir yazılım güncellemesi beklemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER