Teknoloji

iPhone 13 modellerinin pil kapasiteleri ortaya çıktı

iphone 13

Apple geçtiğimiz salı akşamı yeni iPhone’larını tanıtırken telefonlarının pil ömründen özellikle bahsetmeyi de ihmal etmemişti. Şirket iPhone 13 mini’nin selefinden 1,5 saat, iPhone 13’ün ise 2,5 saat daha fazla olduğunu ve aynı süre artışlarının sırasıyla Pro ve Pro Max için de geçerli olduğu belirtilmişti.

Apple hiçbir zaman cihazlarının pil kapasitesini açıkça belirtmiyor. Ancak resmi kayıtlar sayesinde bu konuda bilgi almak mümkün oluyor. Chemtrec’in internet sitesinde iPhone 13’lerin pil kapasitesiyle ilgili net değerler görülüyor.

Pil ömrü artışları genellikle daha verimli işlemciler veya pilin fiziki kapasitesinin artırılması sayesinde oluyor. Apple’ın iPhone 13’lerde hem A15 Bionic ile verimliliği artırdığı hem de fiziki pil kapasitesini yükselttiği anlaşılıyor.

Kayıtlara göre iPhone 13’ün mini versiyonunda 9.57 Wh kapasiteli bir pil bulunuyor. iPhone 12 mini ise enerjisini 8.57 Wh kapasiteli pilden alıyor. Bu model için yaklaşık yüzde 9’luk bir kapasite artışı söz konusu.

iPhone 12’de 10.78 Wh kapasiteli pil bulunuyor. iPhone 13’te ise pil kapasitesi yüzde 15’lik artışla 12.41 Wh seviyesine çıkıyor. Pro versiyonda ise pil kapasitesi 10.78 Wh’ten 11.97 Wh’e yükseliyor.

Bu yılın en büyük iPhone’u olan Pro Max’te ise 16.75 Wh kapasiteli pil mevcut. iPhone 12 Pro Max 14.13 Wh kapasiteli bir pil taşıyor. Bu modelde de yaklaşık yüzde 18’lik bir kapasite artışı yapılmış.

Fiziksel pil kapasitelerinin artmasına bağlı olarak iPhone 13 modellerinin hepsi seleflerine kıyasla biraz daha ağır. Ancak bunun daha uzun bir pil ömrü isteyen pek çok kişinin vermeyi kabul ettiği bir taviz olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER