Manşetler

Eylül ayında beklenen tanıtımdan önce en son iPhone 13 dedikoduları

iphone 13

Apple’ın 2021 model amiral gemisi iPhone’ları, Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, geçen yılki modellerle aynı boyutlarda ancak daha küçük bir ekran çentiğiyle gelecek. Bu, analist Ming-Chi Kuo’nun önceki tahminlerini yansıtıyor. Bloomberg’e göre, bu yılki telefonlar iPhone 12 serisine göre daha küçük adımlar içeren bir yükseltme olacak. Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirildiğinde; işlemcilerinde, kameralarında ve ekranlarında kademeli iyileştirmeler göreceğiz.

Bloomberg, dört yeni cihazdan “en az birinin” bir LTPO (düşük sıcaklıklı polikristal oksit) ekranı içereceğini bildiriyor. Bu, Apple’ın daha önce akıllı saatlerinde pil tasarrufu yapmak amacıyla ekran yenileme hızlarını dinamik olarak ayarlamak için kullandığı bir teknolojidir. Bu, 2021’de gelecek her iki Pro model iPhone’un da LTPO ekranları ve 120 Hz yenileme hızlarını içereceğini söyleyen Ming-Chi Kuo’nun önceki tahminiyle örtüşüyor.

Ayrıca haber, bu yıl ekran içi parmak izi sensörlü bir iPhone görme olasılığı konusunda da şüphe uyandırıyor. Bloomberg, Apple’ın teknolojiyi test ettiğini söylese de, 2021’de ortaya çıkma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. 2019’da Kuo, Apple’ın 2021 iPhone modellerinin ekranda parmak izi sensörlerine sahip ilk modeller olabileceğini tahmin ediyordu. Mart ayında ise Kuo, telefonların güç düğmelerine parmak izi tarayıcı ekleme olasılığının düşük olduğunu söyledi.

En son Bloomberg haberine göre, kamera yükseltmelerinin video kaydı için geliştirilmiş bir optik zoom içerecek. Kuo daha önce, her iki Pro modelindeki ultra geniş kameraların da bu yıl güçlendirilebileceğini söylemişti.

Bloomberg’in haberinin değinmediği bir alan ise şarj oluyor. Apple’ın 2021’de herhangi bir bağlantı noktası olmayan bir iPhone piyasaya sürebileceği ve güç için bir Lightning bağlantı noktası yerine MagSafe’e güvenebileceğine dair söylentiler vardı. Ancak kısa süre önce Kuo, Apple’ın MagSafe ekosisteminin iPhone’u şarj etmenin tek yolu olarak hareket edecek kadar olgun olmadığını düşündüğünü ve Lightning bağlantı noktasının şimdilik burada kalacağını öne sürmüştü.

Apple’ın yüksek miktarda iPhone satışına hazırlandığı söyleniyor. Bloomberg, 2021’in sonuna kadar uzanan ilk lansman dönemi için son yıllarda görülen tipik 75 milyonluk siparişten daha yüksek seviyede, 90 milyon adede kadar sipariş verildiğini söyledi. Şirket, daha fazla insanın 5G cihazlarına geçmesiyle artan talep üzerine stoklarını artırıyor. Üstelik yakın zamanda en son amiral gemisinin lansmanını ertelemek zorunda kalan rakibi Huawei’ye uygulanan yaptırımlardan da faydalanacak gibi görünüyor. Apple’ın hacmi ve büyüklüğü, onu çip üreticisi TSMC’nin en büyük ve en önemli müşterilerinden biri haline getirdiğinden, yeni iPhone’ların üretiminin küresel çip sıkıntısından etkilenmesi pek olası görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER