Teknoloji

iPhone 13 ile uzun zamandır beklenen ters kablosuz şarj gelebilir

qi2 iphone 13 ters kablosuz şarj

Sonbaharda beklediğimiz iPhone 13 serisiyle ilgili yeni haberler var. YouTube yapımcısı Filip Koroy ve sızıntı kaynaklarından Max Weinbach beklenen Apple amiral gemisi telefon serisiyle ilgili bazı tahminlerini paylaştı.

Weinbach daha önce 2021 model iPhone’ların daha güçlü MagSafe mıknatıslarıyla geleceğini öne sürmüştü. Şimdiyse mevcut iPhone 12 modellerine nazaran daha büyük kablosuz şarj bobinlerine sahip olacağını dile getiriyor.

MagSafe, iPhone 12‘yi kablosuz şarj cihazları ve kart cüzdanları gibi farklı aksesuarlara takmak için kullanılan manyetik bir teknolojidir. Bazı kullanıcılar, MagSafe’in aksesuarları güvenli bir şekilde tutacak kadar güçlü olmadığından şikayet ediyor. Gelecek modellerin daha güçlü mıknatıslara sahip olacak olmasının nedeni bu olabilir. Ve muhtemelen, şarj bobininin yeni mıknatıslarla iyi çalışmasını sağlamak için Apple, bunun boyutunu da genişletiyor.

Daha büyük kablosuz şarj bobinleri, görünüşe göre ısı yönetiminde daha iyi performans sergileyecek. Ayrıca daha yüksek bir güç çıkışı da sağlayabilir. Şu anda, MagSafe iPhone 12’yi 15W’a kadar kablosuz olarak şarj etmek için kullanılabiliyor.

iPhone 13 serisiyle daha yüksek güçlü kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj

Weinbach, daha büyük bir şarj bobininin varlığının iPhone 13’ün ters kablosuz şarj sunacağının bir işareti olabileceğini düşünüyor. iPhone 12 serisi teoride diğer aksesuarları kablosuz olarak şarj etme yeteneğine sahip, ancak Apple bu özelliği devre dışı bıraktı. Daha önce sızan FCC belgelerine göre, maksimum ters kablosuz şarj hızı 5 W’tır.

Diğer akıllı telefon üreticilerinin aksine Apple, şarj özellikleri konusunda oldukça temkinli davranıyor. 2019 model iPhone’ların başlangıçta AirPods’u arka bölümde şarj edeceği tahmin ediliyordu, ancak bu özellik iptal edildi. Bu işlev bir noktada kullanıcılara sunulacak, ancak güvenilir bir kaynak bunun bu yıl olmayacağını söylüyor. Aynı kaynak, kısa süre önce Apple’ın kablosuz şarj teknolojisinin 2022 model iPad Pro’da da bulunacağını söylemişti.

Yeni iPhone’ların 14 Eylül’de duyurulması bekleniyor. Apple A15 Bionic çip, daha küçük bir ekran çentiği, daha iyi pil ömrü, daha iyi kameralar ve portre video modu gibi özelliklerin yenilikler olarak sunulması bekleniyor. Ayrıca Pro modelleri muhtemelen 120Hz ekranlara ve LiDAR sensörlerine sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER