Teknoloji

iPhone 13 ekranını Face ID’yi bozmadan tamir etmek kolaylaşacak

iphone 13 mini

iPhone 13 piyasaya çıktıktan bir süre sonra iFixit tarafından parçalarına ayrılmış ve bu işlemin ardından ekranın üçüncü taraf bir onarım merkezi tarafından değiştirilmesi ve orijinal ekrandan bir mikro kontrolör transfer edilmemesi durumunda Face ID’nin çalışmaz hâle geldiği görülmüştü. Apple bu sorunun çözülmesi için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını ve Face ID’nin her şekilde çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

Apple’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yazılım güncellemesinin yakında kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi.

Mikro kontrolörün orijinal ekrandan yeni ekrana transfer edilmesi kolay bir işlem değil. iFixit, bunun için bir mikroskop gerektiğini belirtmişti. Bu da Apple’ın servis ağının dışında kalan onarım merkezlerinin işini zorlaştıran bir faktör olarak değerlendirilmişti.

iPhone 13 ekranının tamirini kolaylaştıracak bu güncellemenin ne zaman dağıtıma çıkacağı belirsizliğini koruyor. Ancak mikro kontrolörün taşınmadığı senaryolarda Face ID’nin çalışmayı bırakmasının nedeni konusunda hâlâ bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER