Teknoloji

iPhone 13 cam panel sızıntısı daha küçük çentiği gösteriyor

iphone 13

Apple, ekran üzerine çentik yerleştiren ilk akıllı telefon üreticilerinden biri olmuştu. Ancak şirket ilk günden bu yana çentiğin büyüklüğü nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Pek çok üretici çentiği küçültme veya farklı ekran formatları gibi yöntemleri denese de, Apple ilk günden bu yana bir değişiklik yapmamıştı. Ancak en son sızıntıya göre, iPhone 13 serisinde daha küçük çentikler bulunabilir.

iPhone’un büyük çentiği, altında bulunan bileşenler nedeniyle mazur görülebilir. Geleneksel ahize hoparlörüne ve ön kameraya ek olarak, Apple’ın Face ID sisteminin temelindeki donanımı burada bulunuyor. Daha küçük çentiğe veya ön kamera deliğine sahip telefonlar genellikle Android işletim sistemiyle geliyor. Bu cihazların yüz tanıma çözümleri doğruluk, hız ve güvenlik konusunda Face ID’ye pek yetişemiyor.

Ancak bu durum 2021 itibarıyla değişeceğe benziyor. MacRumors sitesi tarafından paylaşılan bir fotoğrafta iPhone 13’lerin cam ekran panelleri görülüyor. Bu ekran panellerinde çentiğin küçülmüş olması göze çarpıyor.

Apple’ın Face ID bileşenlerini daha az yer kaplayacak şekilde konsolide etmesi sayesinde çentiğin küçüleceği belirtildi. Bu iddiayı daha önce analist Ming-Chi Kuo da dile getirmişti. Apple’ın çentiği küçültmek için ahize hoparlörünü üst çerçeveye yerleştirebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sızıntı iPhone 13 ile ilgili başka bir detayı daha gösteriyor. Bu seride ekran büyüklükleri iPhone 12 serisiyle aynı olacak gibi görünüyor. Bu bazı kullanıcılar için üzücü olsa da, pek sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Apple dış tasarımı değiştirmese de, telefonun içinde önemli değişiklikler yapılacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER